Bu hafta kendime konu olarak insan vücudunu seçtim yaptığım araştırmalar neticesinde insan vücudu ile ilgili inanılmaz bilgilere ulaştım. Bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim . Yaptığım araştırmalar neticesinde, insan vücudu sahip olduğu mekanizma, altın oran ve işlevselliği ile bilim dünyasının gözdesi olmayı başarıyor. Her detayı hayranlık uyandıran insan vücudu, rutin olarak birçok fonksiyonu yerine getirerek bireylerin sağlıklı olmalarını ve iyi hissetmelerini sağlıyor.
Mesela, 5 yıldan fazla göz kırpıyoruz. Göz kırpma mekanizması gözlerin korunması, bakımı ve sağlığı için oldukça önemli bir fonksiyon olarak öne çıkıyor. Göz kırpmak gözlerin kayganlaşmasına ve dinlenmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda göz kırpmak insan vücudunda yer alan bir koruma dürtüsü. Ortalama bir insan ömrünün 5 yıldan fazla bir süresini göz kırparak geçiriyor. Türkiye’de ortalama insan ömrünün 80 yıl olduğu düşünüldüğünde 5 yıl oldukça büyük bir zaman dilimini kapsıyor.
Vücudumuz bir bakteri deposu. Bilim dünyası bakterileri yararlı ve zararlı bakteriler olmak üzere ikiye ayırıyor. İnsan vücudu da bu noktada muazzam bir bakteri deposu. Bilim dünyası insan vücudundaki bakteri sayısının hücre sayısının yaklaşık olarak 10 katı olduğunu gözler önüne serdi. Yararlı bakterileri vücut mekanizması genel insan sağlığı için işlerken, zararlı bakterilerde ise bağışıklık sistemi devreye giriyor.
Solak insanlar daha güçlü. İnsan vücudu hakkında bir diğer ilginç bilgi de solak insanları sağ elini kullanan insanlara oranla daha güçlü olduğudur. Solak insanların daha güçlü olmasının en büyük sebebi ise güçleri saat yönünün tersine uygulamalarıdır. Zıt yönde kuvvet uygulamak, direnç seviyesini büyük ölçüde artırıyor. Bu durum özellikle bilek gücü gerektiren işlerde solak insanların bir adım öne çıkmasını sağlıyor.
Bir şempanze ile aynı miktarda tüy oranına sahibiz. Evrim teorisi bilim dünyasının yıllardır üzerinde tartıştığı bir konu. Evrim teorilerini savunan bilim insanlarını destekleyen önemli bir argüman bulunuyor. Ortalama bir yetişkin insan vücudunda bir şempanze ile aynı miktarda tüy bulunuyor. Yalnız bu tüyler arasında ciddi bir fark da bulunuyor. İnsan vücudunda yer alan tüyler bir şempanzenin tüylerine oranlar çok daha ince. Ayrıca insan vücudundaki tüyler mevcut işlevini kaybetmiş durumda.
Bana oldukça ilginç gelen bu inanılmaz bilgiler sizler tarafından nazıl karşılandı bilmiyorum ama, insan vücudu gerçekten mükemmel yaratılmış. Kalın asğlıcakla….