DAHA SIKI BİR VÜCUT İÇİN

  • Yazar :Ömer ÖZTÜRK
  • Eklenme Tarihi :20.08.2022 12:24

Spor yaşamımızda olmazsa olmazlardan biri. Her yaşta yapılan sporun insan vücuduna olan yararlarını şimdi saymaya kalksam sanırım bu satırlar yetmez. Bende saymak yerine bu haftaki yazımda bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

Daha sıkı bir vücut için neler yapılmalı diye soranlara bu konuda birkaç önerim var. Hemen hemen tüm kadınların ve erkeklerin hayali, daha sağlıklı bir vücuda ve daha sıkı hatlara sahip olmaktır. Bunun için de spor egzersizleri arasından sıkılaşmayı sağlayacak olanları tercih ederek ve bunları düzenli olarak yaparak daha fit bir vücuda kavuşmak isterler. Sen de kısa vakitlerde bile yapabileceğin ve vücudunun farklı noktalarını çalıştırarak sıkılaşmanı sağlayacak bu egzersizleri deneyebilirsin. İşin profesyonellerinin ve uzmanlarının gözetiminde bu hareketleri yapabileceğin gibi evde ya da açıkhavada kendin de uygulayabilirsin.

Vücut hatlarının daha sıkı görünmesini sağlayacak ve küçük bir ısınma programının ardından uygulayabileceğin egzersizlerimizin başında atlama hareketi geliyor. Bunun için öncelikle ellerini öne doğru uzatarak avuç içlerini birleştirmelisin. Ardından sırtının dümdüz ve dik olduğundan emin olmalısın. Sonra ise bacaklarını karnına doğru mümkün olduğunca çok çekerek olabildiğince yukarıya doğru zıplamalısın. Ardından da yavaşça geri inip tekrar eski pozisyonunu alıp hareketi tekrarlamalısın. Bunun için bir merdiven ya da küçük bir yükseklikten de destek alabilirsin. Bu hareketi 30 saniye boyunca hiç durmadan tekrarlayabilirsin. Günde 3-4 set olarak yapabilirsin.

Vücudunun farklı yerlerindeki kas gruplarının sıkılaşması için uygulayabileceğin bir diğer hareket de push up egzersizidir. Bu hareket için de öncelikli olarak ısınmayı unutmamalısın. Ardından da yüz üstü yere uzanman gerekiyor. Ellerinin ve ayak uçlarının üzerinde hafif yükselerek bedenini düz tutmaya gayret etmelisin. Burada dikkat etmen gereken kaslarının sıkılaşması için olabildiğince gerilmen ve kendini sıkman. Sırt bölgeni de düz tutmaya çalışmalısın. Bu pozisyonda 3-4 saniye kadar durup göğüs bölgeni indirebilirsin. Yine bu hareketi yaparken de küçük bir yükseklikten ya da bir basamaktan faydalanabilirsin. Bu hareketi de günlük olarak 8-10 tekrar halinde yapabilirsin.

Bunlar benim önerilerim daha fazlasını isteyenler bu konuda yayınlanmış olan kaynaklardan faydalanabilirsen.

Spor yapın, sağlıklı kalın.