BABA OLMAYI ANLATAN FİLMLER

  • Yazar :Ömer ÖZTÜRK
  • Eklenme Tarihi :25.06.2022 11:31

Baba olmak dünyada bir erkeğin yaşayabileceği en güzel duygulardan biridir. Onu büyütmek, onunla birlikte tekrar hayatı öğrenmek, ona yol göstermek ve büyüdüğünde arkadaşı olmak kadar keyifli ve özel olan çok az his vardır. Bu hissin ne olduğunu anlatmak ve baba olmanın değerini ortaya koymak için çekilmiş çok sayıda da film bulunmaktadır. Biz de bu Babalar Günü’ne özel olarak bu filmlerden bazılarını hatırlayalım istedim.

Yönetmenliğini Nick Cassavetes’in yaptığı 2002 yapımı bu filmde, oğlunun kalp nakline ihtiyacı olduğunu öğrenen bir babanın yaşadıklarına tanık oluyoruz. Başrolünü ünlü oyuncu Denzel Washington’un üstlendiği filmde, hasta olan oğlunu tedavi ettirmek için uğraşan bir babanın, sağlıklı yaşam hakkına sadece zenginlerin sahip olduğu bir dünyada yaşadıkları beyaz perdeye yansıyor. Çocuğunun tedavisi için başka çaresi kalmayan babanın, hastanede birkaç kişiyi rehin aldığı filmde özellikle final sahnesi en akılda kalıcı bölümlerden biridir. Oğlu için her şeyini ortaya koyan bir babanın hikayesi olan bu filmi izlemeni tavsiye ediyorum.

Bir babanın çocuğuna iyi bir hayat sunabilmek için yapabileceklerini çok iyi anlatan ve duygusal kurgusu ile sürükleyici bir yapım olan Pursuit of Happiness (Umudunu Kaybetme) listemizin ikinci sırasında yer alıyor. Ünlü oyuncu Will Smith’in başrolünde yer aldığı filmde, geçim mücadelesi içinde çırpınıp duran bir babanın, karısı tarafından da terk edilince bir yandan küçük oğluna bakmak zorunda kaldığı için zamanla sokaklara düşmesini konu ediyor. Bir ilham hikayesi de sayılabilecek filmde Will Smith, gerçek hayattaki oğlu Jaden ile beyaz perdeye çıkıyor. 2007 yapımı filmin yönetmen koltuğunda ise Gabriele Muccino oturuyor. Sevginin yapabileceklerini ve umudun hiçbir zaman kaybolmaması gereken bir şey olduğunu gözler önüne seren bu muhteşem filmi mutlaka izlemen gerekiyor. 

Sıradaki filmimiz ise bir animasyon. En iyi Animasyon Ödülü ile tüm zamanların en iyi yapımlarından biri olarak kabul edilen, Pixar imzalı Kayıp Balık Nemo, sonsuz okyanusta kaybolan oğlunu aramaya çıkan bir babanın hikayesini konu ediyor. Yetim oğlunun dalgıçlar tarafından yakalanması sonucunda düştüğü akvaryumdan kurtarmak için sınırlarını zorlayan ve maceradan maceraya koşan bir babanın hikayesi olan Kayıp Balık Nemo 2004 yapımı bir film. Cesaretin ve babalık duygusunun çok iyi anlatıldığı film, animasyon türünün de başyapıtları arasında sayılıyor.