Özellikle Yaz aylarının gelmesiyle sıcakların artması ve fazla su tüketimi nedeniyle Hatay'ın birçok bölgesinde su sıkıntısı yaşandığı aşikar, Hatsu'nun bazı bölgelerde yetersiz kaldığı olabilir doğrudur.
Ama nedense en çok Suriyeli göçü alan Hatay'ın nüfus bakımından 10 yıl öncesine kadar 70.000 olan Reyhanlı ilçesinde şu andaki nüfusun sözde iki katı olduğu söylenirken gerçekleri Reyhanlının 350.000'i geçtiği belirtiliyor.
Kardeşim önceki dönem gerek kanalizasyon katı atık gerekse içme suyu şebekesi nüfusa göre döşenmiş iken siz birden ilçe nüfusunun 5 katı insanı buraya yığacaksınız, büyükşehir belediyesine bu konuda hiçbir maddi destek sağlamayacaksınız hiçbir projeye yardımcı olmayacaksınız ondan sonra vay efendim Reyhanlı niye susuz kardeşim bu soruyu önce kendinize sorun bir.
Reyhanlı daki kardeşlerimizde hep belediyeyi suçlayacaklarına biraz da Reyhanlı Belediyesi ve kaymakamlığına gitsinler Suriyeliler niye bu kadar çoğaldı diye bizim nüfus yapımızı bozdular diye şikayette bulunsunlar.
Bakınız Reyhanlı nüfus bakımından neydi ne oldu Suriyelilere geldiklerinde ilk zamanlarda gerek köylerde ahırdan bozma derme çatma yıkılacak durumdaki, gerekse ilçede bulunan pazaj içerisinde küçük dükkanlar yıkık dökük evler onarılmadan fahiş fiyatlara Suriyelilere kiraya verildi.
Suriye ile en yakın komşu olan Reyhanlı artan Suriyeli nüfus sayısı ile kendi nüfusunun 5 katına ulaştı öyle resmi açıklamalarda iki katına ulaştı diye bakmayın hangi veriler doğru ki verileri doğru olsa TÜİK verileri doğru çıkardı.
Tamam Reyhanlı dışında da bazı ilçelerde su sıkıntısı yaşandığı doğrudur en çok Hatay'da Reyhanlı ve Antakya'da merkezde su sıkıntısı yaşanıyordu.
Antakya'da ana su şebekelerinin baraja bağlanmasıyla barajdan gelen su olan yerlerde Antakya'da su sıkıntısı kalmadı sadece Yeni bağlantılar yapılmayan yerlerde su sıkıntısı var.
Peki Reyhanlı'da 18 yıl önce temeli atılan dostluk barajına ne oldu Allah aşkına o zaman açılışı coşkulu olmuştu, otobüslerle vatandaşlar Suriyeliler getirilip dostluk mesajları veriliyordu baraj devreye girince bölge canlanacaktı, tarım uçacaktı.
Ama geldiğimiz noktada daha baraj hizmete girmeden Reyhanlı 70.000 iken 350-400 bine dayandı bu işin sorumlusu kim?
Gelen Suriyelilere maaş verip imkan sağlamak iş değil Hatay Büyükşehir Belediyesi yıllarca kendini yırttı teşvikten Hatay niye faydalanamıyor diye sürekli ulusal ve yerel basında Hatay'ın hak ettiği teşvikten mahrum bırakıldığını adeta cezalandırıldığını her platformda söylemedi mi? Neden hatay'a hak ettiği teşvik verilmedi Suriyelileri göndermeyi biliyorsunuz hatay'a yığmayı biliyorsunuz, ama teşviğini vermiyorsunuz ondan sonra da şikayete başlıyorsunuz.
Bakınız örnek ortada Antakya'ya baraj suyu geldi, hem soğuk hem temiz hem arındırılmış su bağlantı biten yerler suya kavuştu.
Ama Reyhanlı'da ki baraj bitmedi o yüzden sıkıntı çekiliyor, kardeşim sondaj vurmakla bu iş olmaz zaten Reyhanlı ovanın bir parçası yani sulanma arazileri oldukça fazla çiftçi sulamazsa olmaz, vatandaşta susuz kalmaz, O yüzden baraj'ın bir an önce bitirip faaliyete geçmesi lazım.
Yoksa böyle havanda su döversiniz hatay'a getirdiğiniz Suriyeliler için Hatay Büyükşehir belediyesi'ne bugüne kadar kaç lira ödendi ki bunların sıkıntısını Hatay halkı çekiyor.
Hatsu iyidir kötüdür, eksik çalışıyordur hataları vardır yoktur sürekli bu kuruma vurmak olmaz biraz da takkeyi önümüze koymamız lazım, hükümet tarafından yapılan zamlarla elektrik ve girdi maliyetlerin artmasıyla su faturalarına zam yapılmasını engellerken öte taraftan doğalgaz ve elektrik faturalarına fahiş fiyatta zam yapılırken kimsenin sesi çıkmıyor.
Kardeşim biz de emekliyiz bu emekli, ücretli, asgari ücretli, Dar gelirli vatandaşlar sadece su mu kullanıyor elektrik doğalgaz kullanmıyor mu akaryaka da zam gelmedi mi madem suda indirim isteniyor bu diğer faturaları da indirirsin, faturaları yüksek asgari ücretliye göre ama diğer faturalar da çok yüksek göz var nizam var.
Suriye Savaşı'ndan önce reyhanlı'ya yeten su Suriyelilerin gelmesiyle ilçeyi neden susuz bıraktı bunu sorgulamak lazım.
Öyle ya Hatay 2014'te Büyükşehir oldu, Suriye krizi 2012'de çıktı peki adama sormazlar mı büyükşehir belediyesi ve yapılmadan önce ki 2 yıllık süreçte bunların Türkiye'ye gelebileceği öngörülüp gerek devlet nezdinde gerekse Reyhanlı Belediyesi bu süreçte ne yaptı biraz da bunu sorgulamak lazım.
REYHANLI SUSUZ
SURİYELİ SAYISI ÇOK
REYHANLI HALKI SUSUZ
SURİYELİLER YÜZÜNDEN,
TEŞVİK VERMEYEREK BARAJI AÇMAYARAK REYHANLI HALKINI CEZALANDIRMAK DOĞRU MUDUR?
ESEN KALIN...