KILIÇDAROĞLU ADAYSA REİS'E HAYIRLI OLSUN BU DA BOP'UN PROJESİDİR

  • Yazar :Mustafa Özkoca
  • Eklenme Tarihi :25.05.2022 11:29

Geçen hafta yapılan İstanbul Maltepe mitinginde millet ittifakının 6 ortağının katıldığı ve adeta seçim mitingine dönüşen bir  güç gösterisi miydi?

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar ittifakın Cumhurbaşkanı adayına masadaki 6 kişi belirleyecek dese de kendisinin aday olması için Parti yetkililerinin açıklamalarında sürekli kendi isminin telaffuz edilmesini ön plana çıkarmaya başladı.

Yapmak için araştırma şirketlerinin anketlerinde Mansur Yavaş'ın tek adaya çıkması halinde üçünün başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a zorlayıp 6-7 puan önünde açık ara farkla kazanacağı açıklanmasına rağmen ısrarla Kılıçdaroğlu belediye başkanlarımız görevlerinin başındadır açıklaması yapıyor.

Cumhur ittifakı ise sürekli millet ittifakı adayını açıklasın görelim diyor.

Ben hala Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına inanmıyorum, eğer adaylığını açıklarsa ve tek aday O çıkarsa açıklamadan yarım saati geçmeden Tayyip Erdoğan seçimi startı verir ve en geç 3 ay içinde seçim olup biter ve tabii ki seçimi de açık ara Cumhur ittifakı kazanır.

Canan kaftancıoğlu'na destek adı altında yapılan Maltepe mitingi nasıl ki millet ittifakının seçim mitingine dönüşmüş gibi gözükse de aynı gün karşılığında millet ittifakının gençlik şöleni ona cevaben verildi.

Türkiye ekonomik olarak 2023'ü bekleyemez buna ne gücü ne de lüksü yeter tıkanmış durumda en geç bu sonbaharda seçim olmak zorunda veriler bunu gösteriyor.

Ama her ne hikmetse büyük bir siyasi satranç oyunu oynanıyor millet ittifak adayını açıklamıyor belli olduğu halde Cumhur ittifakı da sürekli çık adayını açıkla diyor ortada siyasi yönden büyük bir muamma var.

Kemal Kılıçdaroğlu aday olduğu takdirde Cumhur ittifakı onu ALEVİ ADAYAMI OY VERECEKSİNİZ diyerek belden aşağı vurup seçimi kazanmak derdinde.

Öte taraftan Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta yaptırdığı anket sonucunda Alevi adayın seçiminin sonucunu değiştirmeyeceğini belirtilerek aleviyim ne var bunda bu ülkede herkesin seçme ve seçilme özgürlüğü var diyerek Beyaz bayrak açtı.

Cumhur ittifakının istediği de tam da bu işte Kılıçdaroğlu'nun aday olması, Kemal Kılıçdaroğlu tabii ki aday olabilir en doğal da hakkıdır ama kardeşim AK Parti'ye yakın şirketlerin bile yaptığı anketlerde sadece ve sadece şu anki konsepte Mansur Yavaş'ın aday olması halinde seçim kazanılacağı diğer adayların Tayyip Erdoğan karşısında şansı olmadığı gerçeği ortaya çıkıyor neden bunu zorluyorlar.

Yoksa kısa adı BOP olan BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ DEVAM MI EDİYOR?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına kasetle getiren derin siyasi güç şimdi de Türkiye'deki bu ortamın devam etmesi için senaryoyu değiştirmeden filmi devam ettirmek mi istiyor?

Öyle ya siyasi otoritelerin tamamı aynı kanaatte eğer Kılıçdaroğlu adaylığını açıklarsa aynı gün Tayyip Erdoğan seçim startı verecek listeler açıklanacak 3 ay içerisinde her şey oldu bitti olacak seçim havası başlamadan bitecek.

Millet ittifakı kazanmak istiyorsa Mansur Yavaş'tan başka çaresi yok.

Bunda da millete güven vermek için 6 ortak canlı yayında ortak mutabakat imzalayıp tek adayın Mansur Yavaş olacağı bir sonraki seçime aday olamayacağı arkasından da bir sonraki seçime imamoğlu'nun gösterileceğini açıklayıp deklere ederlerse ancak seçimi kazanabilirler başka türlü seçim kazanmak hayal olur.

Yoksa diğer türlü seçim sonuçlarının hepsi Cumhur ittifakına yarayacaktır eğer Kılıçdaroğlu aday çıkarsa bilin ki o projesi daha devam ediyor Türkiye'deki bu proje bitmiş değil. ESEN KALIN...