KARPUZ, PEYNİR, EKMEK İLE HAYIRLI CUMALAR

  • Yazar :Mustafa Özkoca
  • Eklenme Tarihi :03.06.2022 10:13

Evet değerli okuyucularımız cümleten herkesin cuması hayırlı olsun, bugünkü köşemizde Müslüman bir ülkede nasıl fakir fukaranın Hakkı yenir nasıl ekmeği ile oynanır onu anlatmaya çalışacağız.

Hatırlarsanız daha önceki bir köşemde,

DOMATES, BİBER, PATLICAN

İsimli köşemizi başlık yapıp fakir'in yiyeceği en ucuz sebzelerin bile ne kadar Ateş pahası olduğuna ne kadar insanların Çarşı pazarda alım gücünün düştüğüne dikkat çekmeye çalışmıştık.

Şimdi de malumunuz üzere yaz mevsimi geldi çattı Haziran ayına girdik eyvallah başımız üstüne.

Ekonomik bunalımı geçiren vatandaşımız yazın en çok ne yer,

KARPUZ, PEYNİR, EKMEK.

En düşüğü kilosu 5 TL olan karpuz 10 kilo gelse 50 TL,

En düşük peynirin kilosu 70 TL, ekmek 3 ile 4 TL arası.

Bu verdiğimiz fiyatlar şehir şehir değişmekte ortalama fiyatlar.

Şimdi sorarım size eskiden Yaz mevsiminde çarşıda pazarda sanayide ve evlerde insanlar ağır olmasın hafif atıştırmalık olarak Bir karpuz peyniri yiyeyim dese nasıl olacak?

Dediğimiz gibi küçük bir çekirdek aile öğlen vakti atıştırmalık karpuz peynir ekmek yese 150 TL'ye patlayacak bu nasıl iş kardeşim?

Daha Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu yaşa geldik daha kötü ekonomik krizler yaşadık böyle bir ortamla kimse karşılaşmadı.

Yaz gelecek sebze meyve fiyatları düşecek umuduyla ekonomiden faizlerden düşüş sinyali verilecek diyen ve gözlerimin içindeki ışığı görüyor musunuz diyen bakan NEBATİ'Yİ gözümüzün önüne getirebiliyor musunuz.

Bize bir 6 ay verin yatıp kalkacağız hoooop işler çok güzel olacak enflasyon düşecek, faiz düşecek, dolar düşecek, sebze meyve fiyatları düşecek, düşecek de düşecek, Allah'ınızı severseniz söyleyin bugüne kadar Türkiye'de çıkan bir şeyin fiyatı ne zaman düştü var mı da Bizim haberimiz mi yok?

Bu gidişat hiç iyi değil her şeye zam gelebilir ekonomik kriz olabilir bunları anlarız ama fakir'in yiyeceği sebze meyve en önemli besin gıdası ekmek zamlanırsa işte o zaman ipler kopar.

Yaz geldi sebze meyve fiyatı düşmedi, ne zaman düşecek Yaz bitince mi bu sefer de kış sebze meyvesi pahalanıyor kışın insanımız ne zaman hangi mevsim ucuza meyve sebze yiyebilecek ölünce mi?

Yaklaşık 4 yıldır milletle dalga geçer gibi 6 ay sonra ekonomi çok iyi olacak, 1 yıl sonra süper olacağız, şu kışı geçirelim görün bakın neler olacak diye diye anderson'dan masallar dinlemeye başladık, anlaşılan bu masallarla uyutulmaya devam edersek insanlar meyve sebze yiyemez duruma gelecek.

DOMATES, BİBER, PATLICAN

KARPUZ, PEYNİR, EKMEK

Derken şaka demedik insanlar gerçekten perişan durumda işçi,memur, emekli,

Esnaf kan ağlıyor siz halen bize 3 ay verin 6 ay verin demekle meşgulsünüz.

HAYDİ HAYIRLI CUMALAR

ESEN KALIN....