FİYATLARI ALLAH BELİRLİYORSA, VERGİLERİ ALLAH'A VERELİM!

  • Yazar :Mustafa Özkoca
  • Eklenme Tarihi :10.08.2022 10:27

Dini konularda en yüksek karar organı ve danışma yeri olan Diyanet işleri başkanlığı din işleri yüksek kurulu ticarette kar haddi sorusu karşısında verdiği cevap ile herkesi hayrete düşürdü

 

İslam dininin alım satımlarda kesin bir kâr haddi koymadığını, bunun piyasa şartlarına göre şekillendiğini belirtti.

Buraya kadar her şey normal ancak sonrasında verilen fetva da, "fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah'tır"denilmesinin ardından diyanete tepkiler yağmaya başladı.

Sosyal medyada yayılan bu tepkiler üzerine Diyanet işleri bir açıklama yaparak, "Yüce dinimiz İslam'ın ilkelerinin bilgisizce alaya alınması en hafif tabirle saygısızlıktır" denildi.

Kardeşim ülkede darlık olduğu belli ama bu darlığı halkın yüzde sekseni çekerken yüzde yirmisi sefahat ve bolluk içinde niye yaşıyor Allah onlara darlık vermemiş mi?

Yahu arkadaş Güler misin ağlar mısın Türkiye'nin Diyanet işleri başkanlığı nasıl olur da böyle bir açıklama yapar insanlar Yüce dinimiz İslam'ın ilkelerine ayetlerine hadislerine karşı çıkmıyor ki be hey mübarekler, yapılan zamların din ile Allah ile ne alakası var Allah aşkına söyleyin.

Zamları size yapın diyen,

ALLAH MI?

15 sene önce yerli tohumu ekmeği yasaklayan ekene ceza veren, tek kullanımlık İsrail tohumu kullanacaksınız diyen,

ALLAH MI?

Mazota,gübreye, ilaca zam yapan, kendi ülkesinde ovaları toprakları dururken Güney Afrika ülkelerinde gidip Toprak kiralayan,

ALLAH MI?

Ülkeyi yönetenlere Lüks şatafat içinde yaşayın, altınızdaki vatandaşlara üç kuruş asgari ücretle geçinin diyen,

ALLAH MI?

Diyanet işleri başkanı ve üst idarecilerine vatandaşa halinize şükredip, peygamber efendimiz nasıl yaşardı üstüne giyecek ikinci elbisesi yoktu deyip makam arabalarını Mercedes yapıp 5 yıldızlı otellerde oruçlarınızı açın diyen,

ALLAH MI?

Yakınlarınıza yandaşlarınıza devletin malını peşkeş çekin, ihaleleri yandaşlara verin diyen,

ALLAH MI?

Sınavlarda hazırlanıp 100 puan çeken mülakatlarda sizin çocuklarınıza 60 alırken durun onları değil kendi çocuklarınız işe alın diyen,

ALLAH MI?

20 yıldır ülkeyi yöneten, 20 yıl önce kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye'yi bu hale getiren,

ALLAH MI?

SONRA BU ALLAH BÜTÜN DÜNYANIN ALLAH'I DEĞİL Mİ?

DÜNYADA BİR KRİZ VAR DENİYOR DÜNYADAKİ ENFLASYON ORANI %8-10'LARDA ARTARKEN NİYE BİZDE %150 OLDU?

Allahu Teala bizim gibi müslüman ülkeye %150 zam yapıp Hristiyan ülkelere hatta ateist ülkelere bile yani Allah'ı tanımayan ülkelere bile niye az zam yaptı sizin sözünüze göre söylüyorum hani zamları Allah belirliyor ya.

Bakın Diyanet işleri siz dini konularda fetva verecekken insanları dinden imandan çıkarıyorsunuz, ülkeyi Allah mı yönetiyor yöneticiler mi yönetiyor bu ne saçma bir fetva?

Sen tarım politikalarını bitir ekmeği biçmeyi engelleyecek şekilde mahsule gübreye mazota ilaca tohuma her şeye zam yap ondan sonra Allah'ı işin içine karıştır Allah kıvırır  atar sizi bir gün bir kenara.

Madem zamları Allah yapıyor zabıtalar, ve vergi memurları niye gidip denetim yapıyor vergileri toplayanlar Allah'ın elçileri mi yoksa tövbe tövbe.

ESEN KALIN...