Expo 21 Hatay geçen hafta muhteşem bir açılış seramonisi ile kapılarını açtı.
Bir gün öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP'li Belediye başkanları açılışta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve ekibini yalnız bırakmadılar.
Ayrıca açılışa birçok ülkenin temsilcilikleri ve yabancı iş adamları katılım sağladı.
Expo 21 Hatay yaklaşık 3 yıldan bu yana süregelen bir serüvendi, yapılan tüm çalışmalar artık meyvesini vermeye başlayacak inşallah.
Tüm Hatay halkının ekstradan beklentisi bu yönde tabii ki bir nebze olsun şehrin hem tanıtımı hem de maddi açıdan kalkınması yanında olumlu bir adım olarak görülüyor.
Çünkü 3 yıldır şehrin sokakları delik deşik insanlar gerek yeni su hattının çekimi gerekse yapılan tamiratlar nedeniyle bozuk yolları sürekli sineye çekti.
İnşallah bu yaz programa alınan 200 kilometrelik asfalt çalışmaları tamamlanır.
Çünkü artık expo'nun açılışı bitti sıra bu yaz sezonunu tam anlamıyla değerlendirmeye geldi.
Karlı havaların bir anda kesilmesi, 27 dereceleri bulan sıcaklık ile birlikte memleketin her tarafı toz olmaya başladı kazılan yollar insanları çileden çıkardı.
Ramazan ayı içerisinde olduğumuz şu günlerde sokaklarda gezen insanlar evlerinin balkonlarını kapatarak oturuyorlar bir an önce asfaltın yapılmasını bekliyorlar.
Expo 21 Hatay tüm eksikliklere tüm engellemelere rağmen açılmayı başardı herkesten de tam not aldı buraya kadar normal bundan sonrası ne olacak acaba tüm Hatay halkı bu soruyu kendine soruyor.
Expo'nun bu yaz 6 ay açık kalacağı bunun da 3 ayının etkinliklerle süreceği belirtilirken bu sürenin bitiminde expo'ya katılımın olup olmayacağı insanların buraya rağbet gösterip göstermeyeceği merak ediliyor.
%90'ı bitmiş olan Expo 21 Hatay'ın daha ince işleri ve rütuşların yapılması için biraz daha çalışma yapılacağı belirtilirken, buradan Hatay halkına ne düşeceği Kimin ne kazanacağı merak ediliyor.
İki üç gündür expo'yu gezen vatandaşlar tamam çok güzel olmuş herkesin eline sağlık dedikten sonra bu kadar büyük bir yapıtın daha sonraki süreçlerde elektrik giderleri, bakım onarım, çalışanların ücretleri, güvenliğin tam anlamıyla sağlanıp sağlanamayacağı konusunda endişelerini dile getiriyorlar.
Artık Expo 21 bittiği için hem belediyede alacağı olan esnaflara paraları ödenir belediye çalışanlarının geçmişe dönük 2 yıllık bekleyen ikramiyeleri ödenir yani anlayacağınız belediyeden alacağı olanlar biraz kendilerine gelirler bu sayede öyle ya Expo 21 için geçen yıl temmuz ayında doğrudan temin hakkını bitiren Hatay Büyükşehir Belediyesi bu yıl erken jübile yaptı Şubat'ın 20'sinde yani daha 2022'nin 2 ayında %10luk doğrudan temin hakkını bitirdi, expo'nun ekstra harcamaları için bu paraları buraya kullandı artık hem belediye hem alacaklar hem de belediye işçisi biraz rahat nefes alır.
Vatandaşlar expo'nun bu yılı tamamladıktan sonra gelecek yıllarda millet bahçesi gibi bir parka dönüştürüleceğini tahmin ediyorlar çünkü ücretli olduktan sonra bizim Hatay'ın halkı paralı yere çok rağbet etmez.
Yani yaklaşık 3-4 gündür devam eden ve Ramazan ayı boyunca bedava olan kalabalıkları Ramazan'dan sonra paralıya dönünce hiçbirimiz göremeyecektir.
Expo'nun Hatay ticaretine ve gelişimine etkisini hep birlikte herkes gibi bekleyip göreceğiz inşallah şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah kazanan, HATAY VE HATAYLI OLUR. ESEN KALIN....