CORONA YİNE HORTLADI OTELLER AÇIK PARA LAZIM KAPANMA KIŞA ANCAK..

  • Yazar :Mustafa Özkoca
  • Eklenme Tarihi :01.08.2022 10:40

 

Son günlerde gerek korona vakaları gerekse maymun çiçeği hastalığı belirtileri tüm dünyada yeniden yayılmaya başladı.

Bundan da nasibini alan Türkiye'de artan vaka sayılarının gerçekte verilmeyip saklandığı yönünde çelişkili ifadeler bulunuyor.

Öyle ki bu kadar çok vaka olmasına rağmen neden sayıların eskisi gibi her gün açıklanmadığı bir muamma.

Geçen kış tam bir kara kıştı hem korona hem de ekonomik krizle boğuşan Türkiye dört gözle Yaz mevsimini bekliyordu çünkü otelden açılacak Türkiye'nin bacasız sanayisi olan turizm sektörü canlanacaktı.

Öyle de oldu oteller açıldı her yer full çalışıyor tam kapasite turizm sektörü ama bunun acısını kışa yine gariban millet mi çekecek yoksa?

Neden sırf maddiyat ve para uğruna insan canı hiçe sayılıyor bu tatil yerlerine gidenler hiçbir önlem alınmaksızın dönüşlerinde hastalık yaymayacaklarının garantisi var mı?

Zaten 2 yıldır kışın evlerinde adeta hapis hayatı yaşayan milletimiz bu kış yine mi aynı şeyi yaşayacak?

Sağlık bakanlığı neden yine her gün vaka sayısını açıklamıyor neden korkuyorlar sayıları örtbas ederek neyin üstünü kapamaya çalışıyorlar?

Gün geçmiyor ki veri tabanlarına düşen vaka artışları Sağlık kuruluşunda çalışan personeller tarafından bilinmekle beraber saklandığını söylüyorlar gerek sosyal medyada gerekse ulusal basında yapılan röportajlarda Sağlık konusundaki uzman isimlerini yaptığı açıklamalar oldukça ürkütücü bir an önce vaka sayılarını açıklamaları lazım.

Sağlık bakanlığı sanki turizm bakanlığı ile anlaşmış gibi turizm sezonun bitmesini mi bekliyor, turizm tabii ki önemli ülkeye büyük gelir getirisi var ama insan canından daha mı kıymetli yetmedi mi 2 yılda verdiğimiz can kaybı neyin hesabındalar para mı Can mı bunlar için para tabii ki öyle gözüküyor.

Turizm bölgelerinde çalışan insanların seyahat'e gelenlerin kendi şehirlerine dönüşlerinde vaka sayılarını patlatacağı gün gibi aşikar.

Sağlık bakanlığının derhal gerekli önlemleri alarak bu konuya acilen çözüm bulması gerekir.

Bunları kandırarak yalan bilgilerle korona azaldı diyerek verileri saklamak insanlık suçudur bu suça ortak olanların vay haline, hem bu tarafta hem de öbür tarafta hesabını verirler.

ESEN KALIN...