ANTAKYA ÖĞRETMENEVİ KAPANIYOR ÇALIŞAN PERSONEL İŞSİZ KALDI

  • Yazar :Mustafa Özkoca
  • Eklenme Tarihi :27.10.2022 09:56

Yıllardan bu yana şehrimizde birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapan Antakya Öğretmenevi kapanıyor.

 

Öğretmenevi bünyesinde çalışan personele iş bıraktırıldığı tadilat ve güçlendirme yapılacağı için işçilerin işten çıkarıldığı belirtildi.

Tadilat bitene kadar işsiz kalacak olan çalışanlar şikayetlerini dile getirirken devlette devamlılığın esas olduğunu yedek bir yer bulunmadan tadilata gidilmesinin ve öğretmen evinin kapatılmasının uygun olmadığını önümüzdeki kış aylarında işsiz kaldıkları için isyan ettiler.

Burada çalışanlar kış şartlarında ne yapacak kardeşim öğretmen evinde güçlendirme yapacağız diyebilirsiniz tadilat yapılması gayet doğaldır ama kardeşim Bir sürü devlete ait bina varken öğretmen evini geçici süre oraya taşımak varken neden kapalı tutuyorsunuz.

Dışarıdan gelen devletin müfettişleri öğretmenleri ziyaretçileri misafirleri bürokratlar çoğu uygun olduğu için öğretmen evini seçerken, emekli öğretmenler öğrenciler hem uygun hem temiz olduğu için yemek yemeğe gelirken neden böyle bir yola gidildi.

Buranın geçici süre de olsa kapanması ile birlikte doğacak mağduriyetler neticesinde öğrenciler turistler Devlet erkanı çalışan işçiler ve buradan tedarikçilik sağlayan esnaflar bunların hepsi bir zincirin halkası değil mi kardeşim.

Burada çalışanların çoluk çocuğu ne olacak kışta kıyamette nasıl geçinecekler onlara vereceğiniz işsizlik maaşı ile nasıl yetinecekler zaten aldıkları ücretle geçinemiyorlar.

İhaleye çıkmış olabilirsiniz ama bu tadilatlar yapılmadan önce bunların düşünülmesi lazım yetkililerin bundan haberi var mı buradaki çalışanlar ne olacak öğrenciler ne olacak emekli öğretmenler ne olacak devlete ait ucuz ve uygun bir yer buldukları için sevinenler ne olacak?

Antakya öğretmenevinin tadilatının ivedi bir şekilde bitirilmesi gerekirken tamamen kapatılması uygun değildir öğretmen evinin çalışması için geçici bir süre de olsa başka bir yer tedarik edilmeliydi bu nasıl bir acemiliktir bu nasıl bir yöneticilik anlayışıdır yazıktır günahtır.

Sayın yetkililer siz olsanız empati kurun lütfen size aynı şeyi yapılsa kışın ortasında işsiz kalsanız ne yaparsınız öğrenci olsanız emekli olsanız gidip oturup rahat edeceğiniz temiz ve uygun fiyata yemekler yiyeceğiniz bir yer olmazsa ne yaparsınız lütfen bunu bir düşünün ondan sonra karar verin.

ESEN KALIN...