3. BİR İTTİFAK MI KURULUYOR?

  • Yazar :Mustafa Özkoca
  • Eklenme Tarihi :16.06.2022 12:42

ÜMİT ÖZDAĞ, CEM UZAN, MUHARREM İNCE

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen iki önemli konu var biri ekonomi bir seçim.

Bu iki konu çözümlenmedikten sonra ekonomide ve Türkiye'de rahatlamadan bahsedilemiyor.

Sürekli hükümetin kötü ekonomisi karnesi üzerinden seçim isteyen millet ittifakı seçimlerin 2023'te değil Kasım'da yapılacağından oldukça Emin.

Cumhur ittifakı da her ne kadar üzerine basa basa seçimlerin 2023'te normal tarihinde olacağını sürekli çıkıp ifade etseler de dikkat ettiyseniz ne zaman seçim yok derse ne zaman ekonomi göstergeleri negatife düşse bilin ki herkes seçim var bu her zaman böyle olmuştur ülkemizde.

Seçimlerde sürekli Cumhur ittifakı ile millet ittifakı yarışacak izlenimi verilse de her iki ittifakın içerisinde de görüşlerini yansıtmadığından Emin olduğu için ayrılmak isteyen kesimler var.

İşte bu anlamda bu görüşleri bünyesinde toplamak isteyen üçüncü bir ittifaktan bahsediliyor.

İlk başta bu ittifakı Ümit Özdağ ve Muharrem İnce ikilisinin gizlice görüştüğü ardından bu ittifaka Cem Uzan'ın da dahil olacağı belirtiliyor.

3.ittifak ortaklarından Ümit Özdağ ve Muharrem İnce gibi iki değerli şahsiyete insanlar sıcak bakarken Cem Uzan ismini sürpriz olarak nitelendiriyor.

Kimilerine göre bu ittifakı şayet kurulursa Cumhur ittifakının desteklediği sırf millet ittifakını bölmek için yapılan bir hamle olarak nitelendiriyor.

Bir başka kesim ise millet ittifakında görüş ayrılıklar olduğu için 3 ittifakın kurulmasına müsaade edildiği ve hatta ikinci tur oylama da 3. ittifakın direkt olarak millet ittifakının adayını destekleyeceği, küskünleri ve görüş ayrılığında olanları bu sayede Millet ittifakında toplamak gayesinde olunduğu belirtiliyor.

Prof.Dr. Ümit Özdağ yabancı mültecilerin Türkiye üzerinde bir yük olduğunu dış güçlerin Türkiye'yi bölmek için bunları Türkiye'ye getirdiğini bir an önce bunların gönderileceğini Garanti etmesi bu konuda çok hassas olan milliyetçi duyguları bünyesinde bulundururken bir anda kamuoyu araştırmalarında oy oranını arttırdı.

Öteki ortak olacak olan Muharrem İnce ise sürekli CHP'nin içinde yanlışlar yapıldığını Cumhuriyet Halk partisi'nin yanlış yönetildiğini ifade ederek kendi grubunu kurdu.

Şu anki görüntüde ikisinin de küçümsenmeyecek kadar bir oy oranı var.

Bir de buna Cem Uzan katılırsa 3. ittifakın alacağı oy hiç de küçümsenmez. Hatırlanacağı gibi Cem Uzan ilk çıktığı seçimde yüzde 7-8'leri zorlamıştı.

Anlaşılan hiç kimse hesabı 3. ittifak üzerine kurmamıştı. Böyle bir oluşum olursa her şey yeniden başlar tüm planlar yeniden yapılır.

Tüm siyasi otoriteler 2 ittifak üzerine de olurken 3. bir ittifakın tüm siyasi dengeyi alt üst edeceği görüşünde.

Anlaşılan seçime yaklaşana kadar siyaset kazanı çok kaynayacak değişik entrikalar değişik kaymalar yaşanabilir her an her şey olabilir.

Tamam seçim 2023 Haziran'da doğrudur ama ortam oluştuğu anda erken seçime gidilmesi an meselesi.

Bu yüzden iki tarafın ortakları da ona göre hareket edip ona göre siyasi çalışmalarına başladılar bile.

Her ne olursa olsun yapılacak olan seçimin vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken en önemlisi seçimin barış ve kardeşlik içerisinde demokrasi anlayışı içerisinde kavgasız gürültüsüz geçmesini bekliyoruz.

ESEN KALIN....