RAMAZANDA STRESTEN UZAK DUR

  • Yazar :Mehmet Çağlar
  • Eklenme Tarihi :09.04.2022 00:31
  • Güncelleme Tarihi : 09.04.2022 00:32

Ramazan ayının huzuru ve keyfini yaşamaya başladık.

Yılın en güzel zamanlarından biri olan Ramazan ayında, bir yandan maneviyatımızı güçlendirip huzur bulurken bir yandan da beslenme düzenimizi değiştirerek sağlığımızı da koruma altına alabiliriz.

Ramazan ayını eşsiz yapan en güzel özelliklerinden biri de topluca yenen iftar yemekleri aslında Ailenin tüm üyeleri bir sofranın etrafında birleşerek hem hasret giderir ve sohbet eder hem de birlikte Ramazan yemeklerinin keyfine varırlar

Ramazan ayı demek huzur ve mutluluğun dışında paylaşma demektir.

Maddi ya da manevi bu paylaşımların sende yaratacağı pozitif etki de stresten uzak durmanı ve psikolojik olarak kendini daha rahat hissetmeni sağlayacaktır.

Ramazan ayında beslenme düzeni baştan aşağıya değiştiği için fiziksel sağlığınla ilgili çok dikkatli olman ve özellikle tükettiklerine dikkat etmen gerekir.

İftar ve sahur saatlerinde doğru ve dengeli beslenmeli, vücudunun ihtiyaç duyacağı besinleri almalısın.

Bunun yanında iftardan sonra düzenli olarak su tüketimi yapmalı ve gün içerisinde vücudunda oluşan su ihtiyacına karşılık vermelisin.

Bedenini yoracak, zararlı, yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerden uzak durmalısın. Oruç tutarken bazı besinleri canının çekmesi normal ancak iftardan sonra bunlar içerisinden zararlı olanlarını almak yerine daha sağlıklı ve organik olanlarına yönelmelisin.

Birçok kişi, özellikle iftar saatlerine yakın zamanlarda yorgunluk hissi ile birlikte sinirli olabilir ve zaman zaman öfke patlamaları yaşayabilir.

Alışveriş, eve yetişme telaşı, işleri bitirme heyecanı gibi birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkan bu stresli durumlardan uzak kalmak için yalnız olmayı deneyebilir ve bu yolla kendini biraz daha sakinleştirebilirsin.

Gün içerisinde, iş yerine gidiyorsan buradaki kurallara da uyarak rahat kıyafetler tercih etmeli ve seni yorup sıkmayacak kıyafetler giymelisin. Kapalı ortamda çalışıyorsan ve özellikle pandemi döneminin de bitmediğini hesaba katarak bol bol temiz hava almalı ve kendini rahatlatmalısın. Bu yolla hem sağlığını koruyabilir hem de Ramazan ayını stressiz geçirebilirsin.

EN AZINDAN UZMANLAR BÖYLE DİYOR….