TARAFTAR HATAYSPOR'UN YANINDA

  • Yazar :İrfan Kalın
  • Eklenme Tarihi :08.07.2022 10:24

Atakaş Hatayspor için 2021-2022 Süperlig  sezonu genel olarak inişli ve çıkişlı  geçti. Süper ligin ilk sezonunda beklentilerin çok  üstüne çıkarak ligi altıncı bitirince  geçen sezon için takımdan beklentiler üst seviyeye  çıkmıştı. Özellikle ligin ilk 13 haftasına kadar Trabzonspor ve Konyaspor ile birlikte ligin en başarılı takımlarından biriydi. Ancak sonraki haftalarda gerek dar kadronun sıkıntısı, gerek Afrika kupası maçları ve gerekse devre arasında istenilen transferlerin yapılmayışı sonucunda Hatayspor hızlı bir düşüş yaşayarak sezonu ilk on civarında tamamladı  

 

Süperlige  başlarken Hatayspor camiası olarak tedirgindik. Birde ismini duymadığımız, maliyeti düşük oyuncularla anlaşılınca küme düşmeyelim yeter diyenlerin sayısı az değildi.

Gelinen noktada yapılan transferlerin beklentilerin üstüne çıkarak değerlerine değer kattılar ve bunun sonucunda özellikle ilk sezonumuzda gayet başarlı olduğumuz  iki sezonu geride bıraktık.

 

Haziran ayında yaz transfer dönemi ve yeni sezon hazırlıklarına başladık. Başta Ömer hoca olmak üzere takımın önemli isimleri kulübümüzüden ayrıldı. Yerlerine Serkan Özbalta, Musa Çağıran, Rayane Aabid gibi hoca ve  oyuncular gelmeye başladı.

 

Tabi taraftarlar olarak bizler de zor ekonomik şartlara  rağmen, Hatay'ımıza ve  taraftarlarımıza yakışır bir kadro kurmak için yönetimin ve Serkan Hocamızın gecesini gündüzüne katarak çalışıtığına eminiz. Önümüzdeki sezon Yönetimiyle, Hocasıyla, Futbolcularımızla, taraftarlarımızla, basınımızla omuz omuza vererek bütün zorlukların üstesinden gelip Atakaş Hataysporu'muzu daha iyi yerlere getirmek için kırgınlıklarımızı ve farklı hesaplarımızı bir kenara bırakıp bütün gücümüzle mücadele etmemiz gerekir.

 

Takımımızda geçen yıl forma giyen futbolcularımızdan bazılarıyla yollarımızı ayırdık. Onların yerine yeni transfer yapacağız ve hatta yapılmaya başlandı. Fakat aceleci davranıp transfer yapmak için transfer yapılmaması lazım. İnşallah geçen yıllarda yaptığımız transfer başarısını bu yıl tekrar göstereceğimize inanıyorum. Bu konuda başta Onursal Başkanımız Sayın Lütfü SAVAŞ olmak üzere Yönetimin ve Serkan Hocamızın doğru hamleler yapacağına inancımız tam. 

 

Burdan Büyük Hatayspor taraftarına da ayrıca çağrı yapmak istiyoruz;Koronavirüs hastalığının ve akabinde yaşanan ekonomik şartlar herkesi olduğu gibi kulüpleri ve yöneticileri de olumsuz yönde etkilediğini, gelirlerinin büyük ölçüde azaldığını hepimiz biliyoruz. Bunun için bu işin ne kadar zor olduğunu hatırlatmak isteriz.Bizler  yönetim kuruluna ve Serkan hocamıza sonuna kadar güvenmeliyiz. Transferin son gününe kadar sükunetle bekleyelim. Bu nedenle transferde taraftarlarımızın da sabırlı davranmasını, takıma zarar getirecek hareketlerden uzak durmasını istiyoruz. Önümüzdeki sezon tribünlerde daha çok yet alarak özellikle kombine satışlarına destek verip takıma katkı sağlamalıyız. Bize düşen görev bu.

 

Son olarak Transfer sezonu devam ediyor. Kim gelirse gelsin ve ya kim giderse gitsin  taraftar olarak bize destek olmak düşer. Transferlerde yönetime ve Serkan Hocamıza güveniyoruz. Bu saatten sonra güvenmek zorundayız. Hatayspor’umuzun menfaati için  kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp takımı nasıl daha yukarılara çıkarabiliriz bunun çalışmalarını yapalım. 

 

Buradan Hatayspor yönetiminden tek ricamız taraftar ile aralarına duvar örmesinler.  Taraftarın haklı olduğu konularda çözüm noktasında gayret göstersinler. Özellikle tribünlerri doldurmak için geçen sezon yapılan hataları ve sorunları iyi analiz edip tedbirler alsınlar. Taraftar -kulüp bütünleşmesisini sağlarsak ve oluşan sinerji ile rakiplerin çekindiği bir takım oluruz. Bunu başarmak zor değil.