YÖRESEL FESTİVALLER

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :26.10.2022 10:00

Yörenin ve ürünlerin tanıtımı için en iyi yollardan biri,festivallerdir. Bu alanda son senelerde oldukça önemli etkinlikler yapılmıştır. Özellikle "yöresel" anlamda yapılan fuarlar ve festivaller yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Genelde de yapılan bu yöndeki ekinliklerin ne kadar önemli olduğunu her zaman anlatmaya çalışıyoruz. Yerel-genel hepsinin ayrı ve özel değeri vardır. 

Üretilen mal ve hizmetlerin tanıtımı artık çok daha önemli hale gelmiştir. Bu nedenle,özel günler,fuarlar,festivaller ve etkinlikler yapılmaktadır. Yöremizde,bölgemizde son olarak,Tarım Fuarı-Kitap Fuarı-Zeytin Festivali-Üzüm Festivali-Kavun Festivali ve Defne Festivalleri yapılmıştır. Bunların yanında kültürel etkinlikler de yerini almıştı. 

“Yöresel Ürünler” için yapılan ve bundan sonra yapılacak her etkinliğin yeri ve değeri giderek artmış olacak. Burada hem yörenin kendine özgü mahsüllerinin hem de kültürel yapılarının tanıtımı en iyi şekilde yapılmış oluyor. Bir bakıma,bir çok ürün bu özel günlerde yeniden "hatırlatılmış" oluyor. İmal edilen her şeyin tanıtılıp,sergilenmesi ve anlatılması çok olumlu sonuçlar da vermektedir. 

Bir de genel anlamda yapılan etkinlikler vardır. Hatta uluslararası festivaller de yapılıyor. Önce kendi yöresinde/bölgesinde,daha sonra ülke çapında ve en sonunda uluslararasında yapılan festivallerde sadece ürünlerin kendisi yer almıyor. Yörelere özgün tarihi,doğal ve kültürel yerlerin de tanıtımı yapılmış oluyor. Bu durum,turizm için çok önemli konumdadır. 

Gelişen ve değişen dünya ve yaşam koşularında buna benzer etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde ve yıllarda daha da artarak devam edeceğine inanıyoruz. Üretimin buradaki önemine bir kez daha vurgu yapmak lazım. Yöresel ürünler;önce imal edilecek,sonra tanıtılacak,sonuda da halka arz edilecek.. BÜTÜN GÜZELLİKLERİN SİZLERİN OLMASI DİLEĞİYLE!.