YENİ TURİZM ÇEŞİTLERİ

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :19.05.2022 11:17

En iyi dileklerimizle bugünkü makalemize başlamak istiyoruz.. Konumuz:TURİZM..  Yeni turizm çeşitlerini siz değerli okurlarımıza/dostlarımıza anlatmaya çalışacağız. Bu sektör,en çok gelişen,en çok ileriye gidendir,desek yeridir. Bu alanda devamlı yenilikler yapılıyor. Artık o,bir dünya sektörü konumundadır. Bir bakıma,onunla ve onun işleviyle dünya küçülüyor.

Bir dünya markası haline gelen turizm,artık sadece dolaşmak-gezmek durumunu aşmış bulunuyor. Her dönemde yeni bir çok konusu ve yeni gelişmesi oluyor. Yeni konular şöyle sıralanabiliyor:Eko-turizm,Sağlık ve Termal Turizmi-Yaz turizmi-Yayla turizmi-Kış sporları turizmi-Akarsu turizmi-Botanik turizm-Dağcılık-Golf turizmi-Moda turizmi-Hava sporları-Olimpiyatlar-Şenlikler ve Festivaller..

Elbette bir de süreklilik kazanan çeşitleri vardır. Örneğin;Şehir turizmi-Kültür turizmi-Tarih turizmi-Deniz turizmi-Bahar turizmi-Sanayi turizmi gibi.. Oldukça geniş bir yelpazesi olan bu sektörün kendi içindeki ana başlıklarını şöyle yazabiliriz:Erişilebilir turizm-Macera turizmi-Alternatif turizm-Arkeoloji turizmi-Fayda turizmi-Yerel kültür ve etkinlikler turizmi..

Özellikle son yıllarda bu alanda çok hızlı gelişmelerin yaşanması,diğer sektörleri olumlu yönde etkilemiştir. Turizm geliştikçe,yararları ve işlevleri artmaya devam etmektedir. İşte bu konulara ve bu gelişmelere devamlı hazırlıklar yapılmaktadır. Bunun için tanıtım ve etkinlikler ardı ardına yapılıyor. Uluslararası bir konumda olan turizm için yatırım çalışmaları devam eder hep!.

Geniş konumu ve etki alanı ile gün geçtikçe daha çok rağbet görmekte olan bu sektörün yıldızı ilerde daha da parlayacak. Onun ekonomilere olumlu katkıları her zaman olmuştur. Sosyal ve kültürel yapısı ile devamlı gündemde kalacak olan turizm için yeni planlar ve projeler yapılmaya devam ediliyor.. Bugün,”19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA,GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI”  Bu Güzel ve Anlamlı Bayramımız Kutlu Olsun!.