En güzel günlerin sizlerin olmasını dileriz.. “Yeni Bir Mevsim” derken içinde bulunduğumuz bütün mevsimlerden söz edeceğiz, demek istedik. Mevsimlerin değişmesi, yer değiştirmesi her zaman güzel görüntülere ve anlamlara neden olmuştur. Mevsim geçişlerinin fotoğrafı da her zaman güzel olmuştur. Hepsi de doğanın ve hayatın sevdası gibi!.
Yaşamın içinde yer alan bütün öğelerde, geçmişten geleceğe doğru giden hasretler de bulunur. Onların yeri her ne kadar ayrı da olsa, insan yaşamının içinde devamlı yer almıştır. Sanki gün onlarla bitiyor.. Her günün sonunda “özlem” mi oluyor ne?. Bu nedenle bu duyguların yeri daima ayrı oluyor. Bir hüzünün son nağmelerine benzeyen hasretlerin içinde SEVGİ de olur mu?
Hiç bitmez gibi görünen “özlemleri” geçen bir makalemizde geniş bir şekilde yazmıştık. Onlarla beraber, mevsimlerin de hayatın içinde olduğunu belirtmekte fayda var. HASRETLERİN MEVSİMİ.. Bu ve buna benzer duygular şiirlerde sadece geçmişi anlatmaz. Bugünü ve yarını da dile getiren temalar da şiirlerde yer almaya devam eder.
“En Güzel Mevsim” hangisi? Diye bir soru da gelebilir akla. Buna genelde “İlkbahar” diye cevap verilir. Elbette onun farklı bir özelliği ve güzelliği vardır. Ama, diğer mevsimlerin de kendine göre özel durumları bulunuyor. O halde şunu demek mümkün; onları doğa ve hayat daha bir güzel yapıyor. Onlar da hayata ve doğaya devamlı güzellikleri sunarlar.
Bir başkadır bu yaşamın güzelliği.. Ne kadar anlatsak, onu tam olarak tarif edemeyeceğiz. Zira, onun her anı,her yönü ve her yeri çok anlamlı ve çok özeldir. Yaşamı, sevgiyle daha özel ve daha güzel yapabiliriz!. SEVGİ VE SAYGILARIMIZLA!.