UZAY ÇAĞI

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :25.03.2022 10:15

 

Aslında bu deyim,eskiden kullanılıyordu. Şimdi onun yerine başka deyimler çıkmaya başladı.Buna rağmen biz bu yazımızda “Uzay Çağı” konusunu ele almaya gayret göstereceğiz. Burada ilk önce teknik gelişmelerden ve yeniliklerden söz edilir. Bir de gelecekte bilimin,teknolojinin varacağı noktalar da yazılır. Bir de beklentiler!. Zaten yaşam sadece teknik olarak ele alınamaz.. 

“UZAY ÇAĞI” konusunun büyük bir bölümünü gelecek yıllar alır. Temel konularından biri yarınlardır onun. İkibinli yıllara başlamadan önce bu deyim için “Milenyum Çağı” denilmeye başlanmıştı. Daha sonra başka başlıkları ve isimleri de oldu. Fakat,anlamı aynı kaldı. Adı ne olursa olsun manası aynıydı. İçeriği aynıydı.. Bunun için binlerce yeni çalışma ve projeler yapıldı. Hala da yapılıyor. Bilimsel olarak bu çalışmalar devam edecek. 

 Gelecek için yapılan bu plan ve projelerde;insan yaşamını kolaylaştıracak bir çok önemli konular yer almaktadır. Bunlardan şehirleşme,çağdaş yeni yerleşim birimleri ve ulaşım en önde geliyordu. Ayrıca,iletişim konusunda da sürekli yenilikler yapılmaktadır. Bilim,devamlı ilerliyor!. Önce kendi alanında,daha sonra,diğer alanlarda önemli mesafeler kaydetmektedir. 

 Eski yıllarda,eski çağlarda başlayan değişimler,artık son hızla ileriye gitmektedir. Hatta,buna bazı yerlerde,”Işık Hızı” bile deniliyor. Bu tanım elbette bir benzetme. O kadar çok hızlı olmasa bile,ileriye zamana ve çağa uygun bir şekilde gitmeye devam ediyor,diyebiliriz. "İleri Teknolojide" doğanın kendisinden ve onun kaynaklarından da faydalanılmaktadır. 

 Çağımız teknolojide böylesine ilerlerken,sosyal ve ekonomik yaşamda da bir çok değişimler olmaya başlamıştır. Uzayda bile gerekli araştırmalar yapan bilim adamları,insanlığa faydalı olmak için yoğun bir şekilde çalışmaktadırlar. Bu arada,yaşamın içinde var olan bütün değerlerde hiçbir gerileme söz konusu değildir. Hatta,daha iyi bir yaşama doğru gidiyor çağımız!.