TRAFİK HAFTASI

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :10.05.2022 10:40

Hayatta olmaktan,sağlıklı olmaktan daha güzel bir şey mi olur?. Hayatın kendisi,bütün değerlerden,bütün zamanlardan çok daha önemlidir. Dünya onunla,doğa onunla daha bir güzel. Yaşam,devamlı saf ve berrak bir çiçek gibi sunuluyor bütün insanlığa..Onunla başlar değerler,önemler,güzellikler!. O bize,sevgiyi de mutluluğu da getirir.  “O,bizim ilk ve son sevdamız..”

“Trafik Haftası” için 7-14 Mayıs tarihleri arasındaki günlerde çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Bu konu için gayet anlamlı ve etkileyici uyarılar da yapılıyor. O zaman biz bir kez daha söyleyelim:”Mümkünse,Yavaş Gidiniz!.” “LÜTFEN;YAVAŞ GİDİNİZ!.” Trafik kurallarına azami şekilde özen gösterelim. Aşırı hız ve gereksiz sollamalarda bulunmayalım.. Unutmayınız,Öncelik Yayanındır!.

"Aylar önce yazdığımız,“TRAFİKTE SON DURUM” isimli Makalemizde şöyle demiştik:Trafik konusunu işlemeye çalışacağız. “Ne Olur,Yavaş Gidiniz..” İlk sözümüz,ilk cümlemiz bu olsun. Sokağa adımımızı attığımız andan itibaren içinde olduğumuz Trafik,en güncel haliyle yaşamımızın içindedir. Şehir içi,şehir dışı,şehirler arasında devamlı akan bir zaman gibidir. Bir birimize saygı duyarak ve kurallara uyarak bu akışa olumlu katkılar sağlamalıyız.

Trafik,yayaların ve araçların karayolundaki bütün hal ve haraketleridir. Binlerce aracın içinde olduğu ulaşım dünyasıdır bu!. Hızlı değil,bilerek haraket etmeliyiz. Sokaklarda,caddelerde ve yollarda azami bir şekilde dikkatli davranmalıyız. Hızlı gitmek,acele etmek hiç kimseye fayda sağlamaz. Gideceğimiz yere 5-10 dakika daha geç gitsek,bir şey olmaz.." 

Bu makalenin üstünden henüz birkaç ay geçti.Ama,bu uyarıların tam olarak dikkate alınmamakta olduğunu görmek,bizleri üzüyor. Siz de sevdiklerinizi üzmeyin. Aşırı hızın ve dikkatsizliğin hiç kimseye bir faydası yok. Tekrar edelim:Trafikte,bir birimiz saygı duyarak,kurallara uyarak ve yavaş giderek yol alalım. EN GÜZEL,EN SAĞLIKLI HAYATLARIN SİZLERİN OLMASI DİLEĞİYLE!.