SEVGİ İKLİMİ

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :07.10.2022 09:12

 Geçmişten geleceğe uzanan en önemli güzellik SEVGİDİR!. O,bütün zamanlarda vardı. Var olmaya da devam edecektir. Bu özelliği onu,erişilmez,yadsınmaz ve muhteşem yapmaya yetiyor. Bütün anların,bütün günlerin,bütün mevsimlerin ve bütün yılların en anlamlı kelimesi hep o oldu. Onun yerini hiçbir şey dolduramaz. Onun yerine hiçbir şey ikame olmaz.

 

 "Sevgi İklimi” bütün insanlığı sarsın isteriz!. Bütün dünyada bu güzelim iklimin yaşanmasını dileriz.. Onun anlamı ve güzelliği bütün evrenin daima içinde olsun. Ulaşılmaz olduğu için,ona ulaşmak çok zor olduğu için o,her zaman müstesna bir yerde oldu. Onun yeri güzelliğin yeri!. Onun yeri ümitlerin yeri!. Onun yeri duyguların yeri!. Onun yeri MUTLULUKLARIN YERİDİR!.

 

 Onun için yıllardır,yüz yıllardır çok şeyler yazıldı. Sanatın ve yaşamın ana konusu oldu hep. Bütün sanatların başlangıcında ve sonunda hep o vardı. Ona şiirler yazıldı,türküler yakıldı!. Ağıtlar da!. O,öyle bir iklim ki,bütün sanatların sanatı oluyor. Ona dair yazılan hemen her eserde mutlaka güzellikler oluyordu. Güzel sözcüklerle bu güzelim duygu dile getiriliyordu.

 

 “Sevgi” hasretlerin,özlemlerin,sanatın ve yaşamın içinde doğup gelişir. Onu çiçeklerle,yıldızlarla anlatmak istedik hep!. Zira o,bütün yıldızların,bütün çiçeklerin tek mevsimidir. Mevsimlerin en güzelidir!. Tanımı ve anlatılması yazılmasından daha zor olan bu güzelim hislerin en iyi şekilde yaşanması ve yaşatılması gerekir. Yaşam onunla,onun sesiyle çok daha güzel olacak..

 

 “Severek Yaşamak” her şeyin en güzelidir.. Bu oldukça net bir anlamdır. Ama,"sevilerek yaşamak" yani başkalarına sevgiyi vermek,verebilmek çok daha anlamlıdır. Çok daha verimlidir. Çok daha güzeldir.. Sevgi ile geçsin bütün ömürler. Gönüller sevgi ile dolsun hep.. BİZDEN SİZE SAYGILAR,SEVGİLER!.