SANATIN YERİ

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :26.09.2022 10:23

İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle,bugünkü yazımıza başlıyoruz.. Ama,sadece bir hafta değil,bir ömür boyu hep “İyi Olun”  Haftanın ilk günü olduğu için sizlere “iyi haftalar” dileğinde bulunduk. Bütün güzel günler ve haftalar sizlerin olsun.. Siz olmadan ne günün,ne haftanın,ne ayın,ne mevsimin,ne yılın bir önemi olmaz. Sizler güzelleştiriyorsunuz onları.. 

Onunla başlayan hemen her şeyde “Yaratıcılık” vardır. Sanatçılar,yazarlar,şairler bunu yetenekleriyle ortaya koyarlar. Tarihler öncesinde bile yine o vardı. Yazının icadından önce,bir çok figür ve resim duvarlara kazılırdı. Böyle anlatmak isterlerdi duygu ve düşüncelerini. Bir çoğu hala aynı yerde duruyor. Bazıları önemli müzelerde sergilenmektedir. 

Sanatın içinde,hayatın düşleri de var. Geleceği de!. Yazılan her eser,meydana getirilen her yapıtın içinde mutlaka doğa da bulunuyor. Doğa,sanata yön veriyor. Sanat,doğaya güzellikler katıyor. Bir de sevgilere!. Onunla günleri,mevsimleri,geceyi-gündüzü en iyi şekilde anlatmak mümkün. Bir de hasretleri.. Hasreti en iyi tanımlayan ve anlatan ondan başka bir şey yoktur. 

“Sanatın Yeri Nerede?.” Diye bir soru akla gelebilir:Cevabı,her yerde!. Onun yeri,yurdu,mekanı yok. Çünkü o,evrenseldir.. Her yerde,her anda bir sanat vardır. Konuşmadan tutun resime kadar.. Böylesine geniş bir yeri ve anlamlı olan başka bir şey var mıdır acaba?. Onun içinde devamlı sevgiler ve güzellikler bulunur.   

SANAT,HAYATIN EN GÜZEL TARAFIDIR. 

Güzelim hayatın en anlamlı teması olan sanatın bir çok dalı vardır. Bir çok özelliği de.. Zira,o özel bir konudur. Yaşamın,güzelliği ve sevginin özeli hep ondadır. Kitaplar,bunu en iyi şekilde anlatmaya devam ederler. Onunla hayat çok daha güzel.. 

BÜTÜN GÜZELLİKLERİN SİZLERİN OLMASI DİLEĞİYLE!.