SANATIN COŞKUSU

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :16.05.2022 10:36
  • Güncelleme Tarihi : 16.05.2022 15:06

“İyi Günler” dileğiyle yazımıza başlıyoruz.. Hatay İlimizde geçen hafta bir çok etkinlik yapıldı. Bir bakıma “Sanatın Coşkusu” yaşandı. Hem merkez Antakya’da hem de İlçelerde sanatsal,sportif ve geleneksel aktiviteler yapıldı. En çokta Antakya’daydı.. Halen devam eden Hatay EXPO’da hemen her gün yeni ve farklı gösterimler ve sanatsal oyunlar sahneye konuluyor. Diğer bölgelerde de bu çalışmalar vardı.

 

 “Sanatın Coşkusu” bahar aylarıyla başlamış oldu. Sergiler,şölenler,günler,fuarlar ve festivaller ardı ardına yapıldı. Çoğu da devam ediyor. Bunların yanında paneller ve seminerler de veriliyor. Özel günler ve bayramlar  için de renkli kutlamalar yapılmaktadır. Bunların yanında yöresel ve geleneksel sanatlara da her zaman yer verildi. Verilmeye de devam ediliyor.

 

“Akdeniz Şehirleri Sanat ve Kültür Buluşması- Kitap Fuarı- Türk Mutfakları Günü ve Antakya Lezzet Festivali- Geçmişten Geleceğe Antakya Karma Resim Sergisi” gibi çok önemli etkinlikler Hatay’da en iyi şekilde yerini aldı. Bir de,okullarda düzenlenen güzel etkinlikler de vardı. Yöresel eğitimlerden biri de;”Hatay İpek” Sürdürülebilir Tekstil ve Moda Tasarımı projesi ve eğitimi yapıldı..Yerli ve yabancı turistler,bu etkinliklere yoğun ilgi göstermiştir.

Böylesine sanat dolu günlerde,Hatay Eczacı Odasının da etkinliği ve tiyatrosu vardı. Gastronomi Evinde de özel günler düzenlendi.. Ayrıca,İlimizin tanıtımı için genel ve yerel medyada bir çok fotoğraf ve haber yayınlanmış oldu. Medya,sanatsal aktivitelere haberleriyle,yorumlarıyla en iyi şekilde destekler vermiştir. Halen devam eden şölenlerin de olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Bütün bu yoğun sanatsal etkinlikler Hatay için,İlin tanıtımı için oldukça önemliydi. Bir günde nerdeyse 5-6 farklı etkinlik yapılmış oldu. Dolu-dolu geçti diyebiliriz. Yaz aylarında bunlar ve bunlara benzer bir çok festivalin yapılacağını bir kez daha duyurmuş olalım. Sanat,bir güneş gibidir. Gün gibidir!. Onunla daha bir güzel oluyor her şey!.