MUTLULUĞA GİDEN YOL

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :11.05.2022 10:33

Bu yol,dünyanın en güzel yoldur!. Bütün yolların başında o yer alır. Dünyanın,hayattın,doğanın bütün yolları ona çıkar.. Ona ulaşmak için yıllar boyunca yoğun çabalar sarfedilir. En büyük gaye de odur. İnsanlığın ilk amacı da!. Ömürler,ümitlerle akıp ona gitmek ister. “MUTLULUK” yaşamın kendisidir. Yaşama değer katan ilk ve son özellikte ondadır. 

Seven her insan mutludur. Sevilen her insan,daha bir mutludur.. Onun temelini tam olarak SEVGİ oluşturur. Sevgisiz mutluluksa mümkün değil. Böyle bir anlayış,böyle bir esinti,böyle bir özlem,böyle bir an,böyle bir mevsim yoktur. “Sevgisiz yaşam kuru bir ağaca benzer..” Onun dallarında yaprak olmaz. Çiçek hiç olmaz!. Sevgiyle açar bütün çiçekler. 

 

"Mutluluğu" tarif etmek,tanımlamak zor. Ona ait kesin bir tanımlama pek yoktur. Fakat,genel olarak şunu söylemek mümkün: “O;sevinçlerin ve yaşamların kaynağıdır. Bütün hasretlere,bütün isteklere tam olarak ve sürekli olarak erişilmekten duyulan kıvanç. Bir isteğin,bir özlemin yerine geldiğinde duyulan sevinç..” gibi ona yakın tarifler oluyor. Ama net  bir deyimi yok.

Yaşanarak anlatılır. Anlatılarak yaşanır. Hem de her dönemde,her yaşta.. Onunla yaşamın her anı,her zamanın bir başka güzel. En önemlisi de,mutluluğu verebilmek,sevgiyi verebilmektir. Avrupa’da bu konuda son olarak yapılan sosyal araştırmada,insanların en küçük bir şeyden,bir durumdan bilen sevinçler duyduğu ortaya çıkmış oldu. Verilen cevapların hepsinde,sevginin "mutluluğun yolu" olduğu belirtilmiştir. 

Bir hayat boyu peşinde koştuğumuz,koşmaktan yorulmadığımız bu güzel ve anlamlı duyguların değeri dünyaya bedel. Bütün günlerin,bütün ayların,bütün mevsimlerin,bütün özlemlerin içinde bu özel duygular vardır. Doğa,bunu insanlığa devamlı ve kesintisiz sunmaya devam eder hep!. Mutluluğu denemeyin;yaşayın,yaşatın!. MUTLULUK DOLU BİR YAŞAM DİLERİZ!.