Mazi’nin yerine “Geçiş” mi desek,acaba. Daha mı iyi olurdu?. Mademki maziyi seçtik,onunla devam edelim. Buradaki amaç;geçmiş yaşamak veya yaşatmak değildir Zaten bu,mümkün de değildir. Yılların hatırları,hatıraları için yazıyoruz. Geçen senelerin hatırı için. Onlara ufakta olsa bu değeri vermek lazım,diye düşünürüz. Geçen zamanı zamana yazsak!.
Her geçen gün ömürden gidiyor.. Bu nedenle bugünü en iyi şekilde yaşamak gerekir. Hatta,eskisinden daha çok önemsemek lazım. İşte bu durumda,"mazi" anlatır yaşanmamış hemen herşeyi.. Bu konuda bir çok yapıt yazılmış. Geçmişi anlatan!. Kitapların kendisi mazide kalmaz. Ama,onular bu konuyu en iyi şekilde dile getirirler. Geleceğin anlamını da..
Geçmişi anlatan bir çok şey var. Bunların başında NOSTALJİK eserler gelir. Nostalji şarkıları da!. Kitaplar ve müzikler bu konunun başında yer alırlar. Eski bir şarkıyı dinler gibi!. Bu yapıtlarla mazinin anıları gelir akla. Bir çok şey hatırlanır. Ama,yaşanmaz!. Onların anılarda kaldığını hepimiz biliriz. Burada önemli olan onlardan gerekli dersler çıkarmaktır.
En güzel hatıralardan,en güzel dersler çıkarıp devamlı ileriye bakmalıyız. Yaşamın kendisi yarınlardadır. Zira,dünü bir daha görmek imkansız. Dünyanın hali bu!. Doğanın hali bu.. Yaşamın hali bu. Anıların da!. “Mazi’den Bugüne..” ne kalır ki?. Elde güzel birkaç hatıradan başka. Bütün anıları toplayıp yeni bir eser yazmak lazım. Yeni bir hayatta!.
Geçmişi besteleyen her sanatçı,eserinin sonunda "ümitleri" de notalarla yazar. İsterki,hatıralarıyla yeniden doğsun güneş. Yeniden başlasın gün. Yeniden açsın bütün çiçekler.. Onlarla yarınlar daha bir güzel olur!. DÜNYANIN BÜTÜN GÜZELLİKLERİ SİZLERİN OLSUN!.