HAYAT,DESTAN GİBİ -1-

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :24.11.2022 09:06

O,bir DESTAN!. Hayat,destandan da güzel!. Onun güzelliğinin yanından kimse geçemez. O,günlerden,aylardan,mevsimlerde,yıllardan,çağlardan daha güzel. Onun adına yüzlerce öykü, binlerce roman,milyonlarca şiirler yazıldı. Daha da yazılacak. Doğa bile onun güzelliğine hayran kalıyor.. Onun her anı,her rengi,her soluğu bam-başka!.Bütün sevdaların yuvasıdır o!.

 

 O,bir EFSANE!. Henüz yazımı ve sanatı tamamlanmamış bir efsane. Projesi ve tasarımı hiç bitmeyen bir efsane.. Onun gülen yüzü güneşten de daha güzel. Güneş onunla parlar ancak. Onsuz onun ışığının pek bir manası yok. Önemi de!. Onunla güzel bu rüzgarlar.. Bu yağmurlar!. Onunla güzel bu şarkılar.. Bu türküler!. Onunla güzel bu sabahlar.. Bu mevsimler!.

 

 O,bir RESİTAL!. Henüz tam bestelenmemiş ve söylenmemiş bir resital.. Hiç tamamlanmayacakta!. Onunla başlar her yön,her rüya. O olmasa rüyaların da hiçbir anlamı kalmayacak.. O,her sabah bir kuğu misali girer dünyaya. Bir peri masalı gibi!. Bir pembe düş gibidir o!. Onunla bir başka oluyor dünya.. Onunla bir başka oluyor zaman. Onunla bir başka oluyor SEVGİLER!.

 

 O,bir MANİFESTO!. Bütün tarihlerin ve edebiyatların manifestosu..Bütün sanatların da!. Söylenmemiş,bestelenmemiş bütün müziklerin son perdesidir o!. Gelecekte bestelenecek,söylenecek olan her melodiden de güzel kalacak o. Melodiler,besteler ve şarkılar ancak ve ancak onu sadece anlatabilir.. Onun her anı bir ömre bedel!. Onunla her şey güzel!.

 

 Hayatın her saatti,her günü,her ayı,her mevsimi,her yılı dünyalara bedel. Saniyesi bile çok değerlidir.. Ona şimdi daha çok değer verelim. Onu şimdi her şeyden çok daha fazla sevelim. İlk ve son SEVGİMİZ o olsun!.  (Devam Edecek) HAYATINIZDAN GÜZELLİKLER VE MUTLULUKLAR EKSİK OLMASIN!.