DÜNYANIN GÜNÜ

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :26.04.2022 09:52
  • Güncelleme Tarihi : 26.04.2022 09:53

Dünyanın kendisine ait bir günün olması,gayet yerindedir. Bu özel günde,bütün doğa severler,çevre gönüllüleri ve sosyal kuruluşlar kutlama etkinliklerinde bulundular. “DÜNYA GÜNÜ” yıllar önce çeşitli etkinliklerle bütün ülkelerde kutlanmaya başlanmıştı. Bu yıl,22 Nisan’a denk gelen bu özel gün için özellikle doğal hayatın geleceğine vurgular yapılmıştır.

 Dünyanın Günü,ilk kez 1990 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Her sene artan etkinliklerle bu kutlamalar yapıla gelmiştir. Özellikle,iklim değişikliğine ve çevre kirliliğine dikkat çekilmek isteniyor. Uluslararası yapılan aktivitelerde,konunun önemine dair çeşitli bilimsel açıklamalar ve seminerler de düzenlenmiştir. Bunun ortak bir sorun olduğu da belirtilmiş oldu.

  Geleceğin yaşamının,doğasının daha anlamlı ve daha temiz olması için yapılmakta olan bu çalışmalara,özel kuruluşların yanında kamu kuruluşları ve yerel yönetimler de destek vermektedir. Geleceğin kuşaklarının daha rahat,daha huzurlu ve daha doğal bir ortamda yaşaması için bugünkü kuşaklar üstlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya başladılar,diyebiliriz.

 Her ne kadar "gönüllü" bir çalışma da olsa,bütün dünya insanlığının bu önemli konuya duyarlı olması,gelecek açısından sevindirici bir gelişme olarak kabul ediliyor.  Doğa ile,çevre ile bütün bir ömür geçtiğine göre,bu değeri onlara her zaman vermeliyiz. Doğal kaynakların korunması,çevrenin temiz tutulması en başta gelen konular olmalıdır. “Doğa ve çevre hayatlar kadar önemli..”

 Dünyanın,her günü,her ayı,her mevsimi,her yılı,hatta her yeri yaşam için oldukça kıymetlidir. Onlarla yaşamın her zaman fark edilmesi gerekir. DOĞA VE İNSAN iç içe ve sevgiyle yaşamalı ve de geleceğe akmalıdır. Doğal olan her şeyi sevmekle başlamalıyız hayata. DÜNYANIN BÜTÜN GÜZELLİKLERİ SİZLERİN OLSUN!.