BİR YAŞAM BOYU

  • Yazar :Hayrettin Oğur
  • Eklenme Tarihi :15.11.2022 08:54

Bir ömür boyu ne sürer? Öncelikle yaşamın kendisi.. Daha sonra Bir çok şey. Bunları sırayla yazmak mümkün değil. Çünkü bu önemli değerler,yerden yere,insandan insana değişir. Temelleri ve konuları bir birine benzese de,bir çok farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. İnsan yaşamında sürekli olan en öncelikli konuların başında “Sağlık” gelir.. 

Yaşamla beraber akan bu değerlerin bazılarını şöyle yazabiliriz: Sağlık-eğitim-iaşe-iş ve çalışma hayatı-barınma-ait olma-statü-kariyer-meslek sahibi olma ve başarılı bir birey olma.. Görüldüğü gibi bu konunun bir çok başlığı bulunuyor. İlk önce yazmaya çalıştığımız konular,yaşamın ortak yönleri gibi duruyorlar. Hemen herkes için geçerli ve sürekli konulardır. 

Bir de sosyal hayat var.. Bir de huzurlu olmak var. Bir de hasret etmek var. Bir de sevmek,sevilmek var.. Bir de MUTLULUĞU aramak var. Hem de bir ömür boyunca!. İlk yazdıklarımız her ne kadar hayatın birinci sırasıda yer alsalar da,ikinci yazdıklarımız devamlı yaşamın içinde oluyorlar. Olmaya da devam edecekler. Her ikisi de yaşam için gayet önem arz ederler. 

Birinci grupta yer alan “Öğrenme” konusu her zaman güncelliğini korumasını biliyor. Hani derler ya;”Öğrenmenin Yaşı Yok!.” Diye,bu tam olarak doğru ve yerinde söylenmiş bir sözdür. Her yaşta,her durumda,her alanda bilmeye öğrenmeye devam ederiz.. Çalışma konusu da buna benziyor. Sanki bir ömür,öğrenmek ve çalışmak ile geçiyor. Özlemlerle de!. 

Hayat bu,kime nerede,ne zaman ne gösterecek belli olmuyor. Onun için ona devamlı gereken önemi ve değeri vermesini bilmeliyiz. Biz ona değer verdikçe,o bize en güzel yaşamı da sunacaktır. Ömür boyunca ona en önce ve ilk olarak bu önemi vermeliyiz. O da bize huzuru ve mutluluğu getirecektir.. HUZUR DOLU,MUTLULUK DOLU GÜNLER DİLERİZ!.