Bilimi onlar başlattılar. Hem de dünya bilimini.. İlk icatlar,ilk denemeler bugünkü çağdaş bilimin temelini oluşturdular. Yıllar önce yerel ve ilkel metotlarla yapılan her küçük buluş,teknolojiyi ilerletmeye başlamıştı. Buna basit bir örnek verecek olursak,o günlerde yapılan küçük bir uçurtma bile,bugünün bir çok aletin gelişmesine sebep olmuştu. Küçük ama,çok değerli denemelerdi.
“Bilim onlarla başladı” Bu konuda örnek verecek olursak. Şöyle olurdu: İlk fotoğraf;bir Fransız mucit’in 1826 yılında yaptığı çalışma dünyadaki ilk çekilmiş fotoğraf olarak bilinir. Fransız mucit ilk fotoğrafı çekmek için birkaç günlük pozlama çalışmasında bulunduğu tahmin ediliyor. Aradan geçen yıllarda bu alanda çok önemli gelişmeler ve başarılar elde edildi.
"Bilimsel" ilk buluşlara devam edelim:Dünyada bilinen ilk kütüphane,tarihte Asurlular tarafından kurulmuştur. Bu kütüphane MÖ 626 tarihinde faaliyete geçmiş oldu. İlk Otobüsler ise şöyle başlamış:Paris’te atlarla çekilen ilk otobüs 1662 yılında ortaya çıkmış oluyordu. Daha sonra,Almanya’da 1895 yılında ilk benzinli ve motorlu otobüsler ulaşım sektörüne katılmış oluyordu.
Dünyada ilk elektrik lambası ise,1835 yılında icat edildi. Bir İskoçyalı bilim adamının ilk denemesi başarılı olmuştu.. Dünyadaki bütün şehirler arasında nufusu bir milyonu aşan ilk kent,Londra olmuş. 1811 senesinde yapılan nufus sayımında Londra,1 milyon 9 bin 546 kişiyle bu alanda ilk kez tarihe geçmiş oldu. Bunlara benzer bir çok örnek daha verilebilir. Ama biz bir kaçını ancak seçebildik..
Bütün bu ilk buluşların Avrupa’da gerçekleştiğini görmekteyiz. Oradan bütün dünyaya yayılmış oluyordu. Avrupa’nın bilim dahil bir çok konuda ne kadar önde olduğu bir kez daha ispatlanmış oluyordu. İlk icatların yanında,sanayide,ticarette,toplumsal ve sosyal yaşamda Avrupa,devamlı örnek olmuştur.. EN İYİ DİLEKLERİMİZİ SUNARIZ!.