Çocuklara Güvenli Bisiklet Sürüş Eğitimi - Hatay Gazetesi

Çocuklara Güvenli Bisiklet Sürüş Eğitimi

  • Eklenme Tarihi :09.09.2023 | 08:17
  • Muhabir :

Umuda Pedal Derneği ve İlk Adım Cycling Academy iş birliği ile hayata geçirdiğimiz ‘Bisiklet Temel Eğitim Programı’nı Hatay Antakya İSO Konteyner Kent’te uyguladık.

Çocuklara Güvenli Bisiklet Sürüş Eğitimi

Hatay Valiliği ve 20’yi aşkın gönüllünün destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte 8-14 yaş arasındaki 225 çocuğa ZF Foundation ve YOU Stiftung’un da destekleriyle bisiklet hediye edildi ve güvenli bisiklet kullanma eğitimi verildi. 3 saat süren güvenli bisiklet sürüş eğitimimizin ardından çocuklar eğitim sertifikalarını aldılar.

İlk Adım Cycling Academy Kurucuları Barış Uludağ ve Nil Yangınoğlu Uludağ “Bu kampanyaya destek olmak ve çocuklara bisiklet ulaştırmak, bisiklet sporunu ve kültürünü çocuklara en keyifli ve doğru şekilde aşılamak adına katkı sunmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Umuda Pedal Derneği Başkanı ve TEGV Mütevelli Heyet Üyesi Dr. Erkan Koyuncu ise “Bu depremi hiç yaşanmamış hale getiremeyiz ancak bu acı olay sonrasında çocuklarımızın gelişimleri için sosyal yaşamlarına ve sağlıklı rutinlere dönmelerine yardımcı olabiliriz. TEGV ve İlk Adım Cycling Academy iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz, pedalların umuda çevrildiği bu anlamlı etkinlikte çocuklarımızı güvenli sürüş eğitimiyle bilinçlendirmeyi ve mutlu etmeyi amaçladık.” dedi. (Haber Merkezi)