YAYMAN: MİLLET 6’LI MASADAN UMUDUNU KESTİ

  • Eklenme Tarihi :27.12.2022 | 12:51
  • Muhabir :

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, partilerinin birinci rakibinin hayat pahalılığı ve zamların olduğunu söyledi.

YAYMAN: MİLLET 6’LI MASADAN UMUDUNU KESTİ

Bütçe görüşmeleri sonrası ara verilen meclis çalışmalarını fırsat bilerek Hatay’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Yayman, gazetemizi de ziyaret etti. Temizyürek Medya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Temizyürek’in konuğu olan Yayman, “Ak Partinin birinci rakibi hayat pahalılığı ve zamlar. İkinci rakibi kendisi. Üçüncü rakibi sığınmacılar, mülteciler ve dördünce rakibi ekonomi. Yani Ak Parti başka partilere bakarak hiza alan parti değil.” dedi.

Seçimlerin 14 Mayıs 2023’te yapılacak gibi bir öngörüsünün olduğunu belirten Yayman, “Bu tamamen kendi kişisel görüşüm. Sonuç itibari ile Ak Parti CHP’ye bakarak, Millet İttifakına bakarak bir siyaset üretmez. Ak Parti millete bakarak siyaset üretir. Ak Parti’nin rakibi Ak Parti’dir. Bütün kamuoyu araştırmaları Ak Parti’ye yakın olan, CHP’ye yakın olan, Millet İttifakı’na yakın olan, Cumhur İttifakına yakın olan anketleri alt alta koyup çarptığımızda, böldüğümüzde, topladığımızda, çıkarttığımızda ortaya çıkan bir tablo var. Ak Parti’nin bugün itibari ile yüzde 37-38 bandında. Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 23-24 bandında. Ben İyi Parti’nin yüzde 12-13 oy alacağı kanaatindeyim. Araştırmalar en azından böyle söylüyor. HDP’nin yine geçmiş seçimde aldığı oya yakın yüzde 10-11 oy alacağı kanaatindeyim. Dolayısı ile 2018 seçimlerinden bu yana seçmen tercihlerinde çok büyük bir değişim olmadığını görüyoruz. Peki nasıl böyle oldu? Şunu kabul ediyoruz, evet hayat pahalılığı ar. Zamlar var. Bu hayat pahalılığını, zamları, ekonomiyi düzeltmek içinde milletin umudu Ak Parti.”

CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLİR

“Ben hergün çarşı Pazar geziyorum. Kırıkhan’da semt pazarını gezdim. Pazarda insanlar şunu söylüyorlar. Evet peynirin fiyatı yüksek. Evet salatalığın, domatesin özellikle patatesin, temel tüketim maddesi olması bakımından, fiyatı yüksek. Ama bunları düzeltecek olanda biz Ak Parti’yiz. Umudumuz hala Ak Parti görüşü var ve buda bizim üzerimizde çok büyük bir sorumluluk oluşturuyor. Ben 14 Mayıs’ta yapılmasını beklediğim seçimlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda yüzde 50.7-50.8 veya 50.9 civarında bir oyla seçileceğini ve söylediğim gibi kamuoyu araştırmalarına baktığımızda böyle bir tablonun ortaya çıkacağını görüyoruz.” dedi.

Milletin 6’lı masadan umudunu kesmiş durumda olduğunu iddia eden Yayman, “Onlar ister çarpsınlar, ister bölsünler, ister toplasınlar, isterlerse çıkarsınlar. Kimi aday yaparlarsa yapsınlar bizim tek derdimiz, milletimizi bu ekonomik krizden çıkartmak için çalışmamız ve çabamız var. Ocak ayından itibaren ekonominin düzeldiğini göreceğiz. Bakın 3600 ek gösterge çıktı. Asgari ücret 8 bin 500 oldu, memurlara ve emeklilere şimdi tekrar zam yapılacak. Engelli yardımı, bakıcı yardımı, dul ve yetim yardımında çok büyük yükselişler olacak. Milletimizin tek derdi şu anda ekonomi. Ekonomik sorunları var. Ama tek umutları da Ak Parti. Milletimizde şöyle de bir algı var. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ı yarı yolda bırakmayız. Ben bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Milletimizin sağ duyusuna ve ferasetine güveniyoruz.” diye konuştu.

Temizyürek Medya Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Temizyürek’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ak Parti Milletvekili Hüseyin Yayman’a teşekkür etti. (Haber Merkezi)