TÜRKİYE ÜRETECEK, HERKES KAZANACAK

  • Eklenme Tarihi :24.05.2023 | 10:59
  • Muhabir :

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremzedelerle buluşmak üzere Hatay’da vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

TÜRKİYE ÜRETECEK, HERKES KAZANACAK

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Genel Merkez Yöneticileri, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, CHP İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, muhtarlar, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katılım gösterdi.

5 KURUŞ ALMADAN TESLİM EDECEĞİM, NOKTA!

Antakya Atatürk Parkı’nda depremzedelerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, “Acılarını ve dertlerini dile getiren konuşmacı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyük acılar yaşadınız, buraya 5’inci kez geliyorum. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, herkese yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Buradan tüm depremzede vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Evleri, işyerleri ahırları yıkılan herkesin işyerlerini ve evlerini yaparak 5 kuruş almadan teslim edeceğim. Bunun için çalışmalarımızı tamamladık. 5 yılı ödemesiz 20 yıl vade ve düşük faiz ile uluslararası kredilerle sözleşmelerimizi hazırladık. Hiç kimse endişe etmesin. Söz verdik mi, mutlaka ama mutlaka yapacağım. Nokta.” dedi.

Hatay’da bölge halkının yaralarının sarılması için ekonomik tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Deprem bölgesi olan illerde yeni bir üretim gücü olması için çaba harcayacağım. 1 milyona yakın konut yapılacak. İnşaat sektörüne dair ne varsa bunların tamamının üretimini bu bölgede fabrikalar kurarak yapacağız. Bu sayede hem bölge yeniden istihdama kavuşacak, hem de işsizliği önleyeceğiz. Yaralar sarıldıktan sonra bu bölge aynı zamanda Akdeniz’in, Ortadoğu’nun ve Afrika’nın en büyük üretim bölgelerinden biri olacak. Tüm bunları yaptığımız zaman vatandaşlarımız depreme dayanıklı evlerde oturacak, üretim artacak, bölgenin işsizlik konusu ortadan kalkacak. Türkiye üretecek, herkes kazanacak. Her alınterinin değeri olacak.” dedi.

TÜRKİYE’Yİ SIĞINMACI DEPOSU OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ!

Türkiye’nin sığınmacı deposu olmasına izin vermeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sığınmacılar konusu her 81 vilayetimizin her ilinde var. Büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor. Diğer yandan iktidar sahipleri diyor ki ‘Biz Sığınmacıları Göndermeyeceğiz!’ Bizler ise Suriyelileri evlerine davul zurna ile göndereceğiz. Asla ve asla Türkiye’yi Sığınmacı Deposu yapmayacağız. Buna izin vermeyeceğiz. Bizler bu bölgeyi sevgi, barış, dostluğun güvencesi yapacağız.” dedi.

ALLAH ONLARIN BİN BELASINI VERSİN!

Son günlerde terörle işbirliği yaptıklarıyla ilgili söylentilere sert bir şekilde tepki veren Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kim teröristlerle yan yana duruyorsa, saf tutuyorsa Allah onların bin belasını versin. Terör nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, hepsini kınıyoruz. Allah bizi kumpasçılardan ve sahtekarlardan korusun. Daha düne kadar bizim terörle işbirliği yaptığımızı söylediler. Haksızlık ve iftira karşısında Allah’a sığınıyorum. Her türlü iftira, kumpas, linç ve saldırılara maruz kaldım. Hiçbir zaman bu ülkenin güzel insanlarından şikayetçi olmadım. Buradan 85 milyona söz veriyorum. 85 milyonun Cumhurbaşkanı Olacağım.” dedi.

BUĞDAY TABAN FİYATINI NEDEN AÇIKLAMIYORSUN!

Amik Ovası’nda buğday hasadının başladığını ve taban fiyatın iktidar tarafından henüz açıklanmadığını belirten Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Amik Ovası dünyanın en önemli verimli topraklarından biridir. Buğday hasadı yapılıyor. Buradan herkesi bilgilendiriyorum ve iktidara sesleniyorum. Neden buğday taban fiyatını açıklamıyorsunuz? Açıklamazlarsa bizim öngördüğümüz fiyatı yarın ben açıklayacağım.” diyerek tüm vatandaşları 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmaya davet etti. (HASAN HAMDERİ)