TARIMDA MÜTHİŞ BİR POTANSİYELİMİZ VAR

  • Eklenme Tarihi :31.12.2022 | 02:55
  • Muhabir :

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye’nin tardımda müthiş bir potansiyeli olduğunu söyledi.

TARIMDA MÜTHİŞ BİR POTANSİYELİMİZ VAR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye’nin tardımda müthiş bir potansiyeli olduğunu söyledi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hal Kompleksinin temel atma töreninde konuşan Başkan Savaş, “Dünya artık iki tarafa doğru eviriliyor. Bunlardan biri tarım, diğeri de teknoloji. Teknolojide gelişen ülkeler almış başını gidiyor ve onlara biz ne kadar efor sarf etsek edelim, çok önden gittikleri için çok zor ulaşırız.” dedi.

TÜRKİYE’DE 5 BÜYÜK OVA VAR

Türkiye’nin elinde 5 büyük ova olduğunun altını çizen Başkan Savaş, “Bunlardan bir tanesi de bu şehirde ve bu şehir çok büyük bir zenginliğe sahip. Dünya’da ikinci önemli olan sektör tarım. Bunu Ukrayna-Rusya savaşından çok fazlasıyla hissettik. Bir baktık ki insanlar açlıkla sınanmaya başladı. Aman Ukrayna’dan buğday sevkiyatını başlatalım dedik. Yani iki ülkenin savaşı, hem Türkiye’yi, hem Avrupa’yı hemde Afrika’yı etkiledi.”

BİZİM HALİMİZ HAL DEĞİLDİ

“Biz teknolojide gerideyiz ama, bizim tarım konusunda müthiş bir potansiyelimiz var. Bugün Hatay’da en çok sebze ve meyvenin çıktığı yer bizim halimizdi. Ama Hal’imiz hal değildi 10 dönüm içerisine sıkışmıştı. İlk günden bu yana biz Hal’ın yerini değiştirmek ve potansiyelini arttırmak istedik. Ama bizi halimize koymadılar. Ankara dedi ki Hal’leri biz uhdemize alacağız ve bakanlık tarafından Hal’leri işleteceğiz. O zaman siz Hal’e dokunamazsınız dediler.”

ELİMİZDEN UÇUP GİDER DİYE KORKTUK

“Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Hal projemiz için 200 dönümlük yer almıştık. Herşeyi yaptık bekledik. Hatta Hal esnafımızla biz toplantılar yaptık. Aldığımız yerin yanında proje ve birde para koyacağız. Elimizden uçup gider diye korktuk. Sonra yerel seçimlerde büyükşehirleri Millet İttifakı alınca, iktidar yeni bir hazırlık yaptı ve Hal’leri ilçelere vereceklerini söyledi. Bekledik. Sonra dedik ki biz Hal yapacağız. Dediler ki biz o ikisinden de vazgeçtik, Hal’i yapabilirsiniz” dediler.” dedi.

SENEYE OCAK AYINDA AÇILIŞINI YAPACAĞIZ

 Böyle olunca çalışmaya başladıklarını belirten Savaş, “Yapacağım Hal Türkiye’nin en modern, içinde her şeyin olduğu ve burada yaşayanların hiçbir yere gitmeden günlerce burada hizmet edeceği bir alan olacak. Hal’in enerji ihtiyacını karşılamak içinde rüzgar enerjisi santralimizi kurduk. İhtiyaç duyulan enerjinin yüzde 75’ini kendimiz üreteceğiz. Meyve ve Sebze Hal’imizi bir sene içinde bitirmeyi planlıyoruz.”

15 BİN AİLEYE DESTEK VERİYORUZ

“Gerçekten de ihtiyacımız olan bu tesisimizin temel atma törenine gelen başta siyasi partilerin temsilcilerine milletvekillerine, belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza ve herkese teşekkür ediyorum. İnşallah temelini sağlam atar ve hızlı bitiririz. Bir sene sonra da hizmete başlarız. Türkiye’nin geleceği belki teknolojide ama yakın planda tarım ve tarım ile birlikte, inşallah dünyada ilk 10’a giren bir ülke oluruz. Bu konuda biz kendimize düşeni yapıyoruz. Şu anda 15 bin çiftçi ailemize destek veriyoruz. İnşallah bu sayı önümüzdeki yıl sonuna kadar 30 bine çıkacak. Çünkü tarım ile uğraşan insanlarımız zor durumda. Zor durumda olan insanlara da biz öncülük yapıp hizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

KOMPLEKSİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Meyve ve Sebze Hal Kompleksi’nin temeli kesilen kurban ve edilen dualarla birlikte atıldı. Törene Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ve vatandaşlar katıldı. (MUSTAFA SAĞLAM)