PARSEL TOSYALI DEMİRÇELİK A.Ş.’YE TAHSİS EDİLDİ

  • Eklenme Tarihi :07.04.2022 | 09:33
  • Muhabir :

Ak Partili Meclis Üyesi Beyazıt Bestami Bilgilinin başkanlık ettiği meclis toplantısında Karayılan mahallesinde 1291 parsel Tosyalı D.Ç. A.Ş’ye tahsis edildi.

PARSEL TOSYALI DEMİRÇELİK A.Ş.’YE TAHSİS EDİLDİ

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın başkanlığında başlayan, daha sonra Ak Partili Meclis Üyesi Beyazıt Bestami Bilgilinin başkanlık ettiği meclis toplantısında Karayılan mahallesinde 1291 parsel Tosyalı D.Ç. A.Ş’ye tahsis edildi.

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere meclis salonunda toplandı. Toplantıda gündem dışı yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin birinci maddesi olan ‘İskenderun Değirmendere Mahallesinde bulunan alanın ‘Depolama Alanı ve 10 Metrelik Taşıt Yolu’ olarak planlanmasına yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkında gerekli Meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ CHP Grubunun red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. İkinci madde komisyon raporu hazır olmadığı için görüşülmedi.

MADDEYLE İLGİLİ KONUŞMALAR YAPILDI

Gündemin üçüncü maddesi ise tartışmalara neden oldu. Gündemin üçüncü maddesi olan ‘İskenderun Karayılan Mahallesi 1291 parsel nolu taşınmazın bulunduğu alana yönelik Tosyalı Demirçelik A.Ş. Depolama Alanı amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliklerine yönelik kurumumuz (İskenderun Belediyesi) görüşü hakkında gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ CHP’nin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edilirken, maddeyle ilgili konuşmalar yapıldı.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Madde ile ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu; “Bu ülkenin her taşı bizim ortak değerimizdir, bir aileye bir zümreye bir kişiye veya bir gruba asla ve asla teslim edilemez, tahsis edilemez bununla ilgili çalışma yapılamaz. Bu kabul edilemez. O bölgede 50 bin insan yaşıyor. O bölgede zaten yeterince demirçelikten, termik santrallerden kaynaklı zehirlenme var, ölümlerin büyük oranı kanserden. İkinci bir Dilovası olsun istemiyoruz İskenderun! Hiçbir orman, orman vasfını yitirmez. Sen ormanı yakarsan, kesersen orman, orman olmaktan çıkar. Buna müsaade etmemeliyiz. O ormanları yeniden hep birlikte yeşertmeliyiz. 1080 dönüm ormanlık alanı yok ediyoruz, buna ortak olmayalım. Elinizi vicdanınıza koyup oy kullanın” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR DOSYASINDA VAR

Ak Partili Meclis Üyesi Erdem Ünlü Çetinkaya da, Mutlu’ya cevaben yaptığı konuşmasında; “1080 dönüm, tahsis edilen 136 dönümlük bölüm ve bunun içerisinde bina yapılacak kısmı da 60-70 dönümü geçmiyor. Oradaki ağacı kesip de bina yapılmayacak. Ayrıca biz Sayın Fuat Tosyalı ile görüştük, ‘Tahsis edilen eşdeğer alanı ağaçlandıracağım’ taahhüdünü aldık, büyükşehrin dosyasında var” dedi.

HEPİMİZ AYNI HAVAYI SOLUMUYORUZ

Konu ile ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Asuman Okur da, “Evet hepimiz burada yaşıyoruz ama aynı havayı solumuyoruz” dedi ve Denizciler bölgesindeki kanser oranlarına dikkat çekti. Okur; “Eşdeğer alanda ağaç ekilecek de nereye ekilecek? O bölgede yaşayan insanların yaşam kalitesini yükseltmek için ne yapıyoruz? İnsanlara iş vereceğim vaadiyle ormanlarını, yaşadığı alanı, evini elinden alıyorsunuz” diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından madde oylanarak, oy çokluğuyla kabul edildi. (Haber Merkezi)