Hatay Gazetesi

İnsanca Ücret, Vergide Adalet İstiyoruz!

  • Eklenme Tarihi :16.12.2025 | 16:16
  • Muhabir :MURAT MUTLU

İnsanca Ücret, Vergide Adalet İstiyoruz!

DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Emin Doğruel, Ak Parti Hükümeti’nin adaletsiz vergi sistemi konusunda basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Gerçekleştirdiği basın açıklamasında asgari ücretin 16 bin liraya gerilediğini belirten DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Emin Doğruel, “Hayat pahalılığı karşısında ücretlerimiz eriyor, alım gücümüz her gün daha da düşüyor. Ücret artışları, TÜİK'in açıkladığı ama kimsenin inanmadığı resmi enflasyonun bile altında kalıyor. Açlık sınırı 30 bin liraya dayandı; yoksulluk sınırı 90 bin lirayı çoktan geçti ama asgari ücret 22 bin 104 Lira. Üstelik asgari ücretin 11 aylık kaybı 6 bin 574 liraya dayandı. Enflasyonla her gün eriyen asgari ücretin bugün alım gücü 16 bin liraya gerilemiş durumdadır. 2025'te yapılan asgari ücret artışı, 2024'te yaşanan kayıpları bile telafi etmedi, yüzde 15 geride kaldı. "Düşük ücret alırsanız, enflasyon düşer" dediler, halkı kandırdılar. Hükümet enflasyonu değil ama ücretleri düşürdü. Ülkeyi yönetenler, sırça köşklerde yaşayanlar yüksek enflasyona rağmen yıl boyunca asgari ücreti artırmadı.” dedi.

GELİRDE, VERGİDE, ÜLKEDE ADALETSİZLİK CANIMIZI YAKIYOR!

Vergi yükünün işçi, emekçi, emekli ve dar gelirlilerin sırtına yıkıldığını belirten DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Emin Doğruel, “Bugün bir ailede anne, baba ve iki çocuk çalışsa bile eve giren gelir yoksulluk sınırının altında kalıyor. Adaletsiz vergi sistemiyle vergi yükü de işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, dar gelirlilerin sırtına yıkılıyor. Üstelik biz işçiler, sanki zengin olmuşuz gibi yılın ortasında bir üst vergi dilimine geçiyor, patronlarımızdan bile fazla vergi ödüyoruz. Enflasyon ile vergi ve kesintilerin yıl boyunca işçi ücretlerine toplam faturası 2 trilyon TL'yi buldu. Yaklaşık 2 trilyon lira bizlerin cebinden alındı, patronlara ve iktidara aktarıldı. Gelirde adaletsizlik, vergide adaletsizlik, ülkede adaletsizlik aynı anda canımızı yakıyor.” dedi.

DİSK ÇATISI ALTINDA MÜCADELE ETMETE DAVET EDİYORUM!

Tüm işçi, emekçi, emeklileri DİSK’li olmaya davet eden DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Emin Doğruel, “Türkiye işçi sınıfı bunu hak etmiyor! Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, ekonomiyi biz büyütüyoruz, bütün değerleri biz yaratıyoruz, dünyayı nasırlı ellerimizle biz taşıyoruz. İnsanca yaşanacak ücret, vergide adalet istiyoruz! Bu haklı taleplerimiz için, tüm işçileri, emekçileri, emeklileri sendikalı olmaya, Devrimci İşçi Sendikaları Çatısı altında birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Asgari ücretin  hükümet ve işverenlerin kararıyla belirlenmemesi için, asgari ücretin işçinin ailesiyle birlikte geçineceği ücret olması için, asgari ücretin kişi başına düşen milli gelirin yüzde 60'ından az olmaması için, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi için, bizleri asgari ücrete mahkûm eden, sendikalaşma, toplu sözleşme ve grev hakkımızın önündeki engelleri yıkmak için, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adaletli bir vergi sistemi için birleşelim! Gelirde adalet, vergide adalet, ülkede adalet için sendikalı olalım, DİSK'li olalım!” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Videosu