Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, TBMM’de yaptığı açıklamada sosyal konutlar ve KOSGEB destekleriyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Sosyal Konutlarda Denetim Vurgusu
Kara, yeni yapılan sosyal konutlarda elektrik, su ve doğal gaz tesisatları, malzeme kalitesi ve yalıtım konularında denetimlerin hızlandırılması gerektiğini belirterek, olası eksikliklerin hızla giderilmesinin can ve mal güvenliği açısından kritik olduğunu ifade etti.
Rezerv Alanlarda Hak Sahipliği Belirsizliği
Rezerv alanlarda bulunan dubleks ve aile apartmanlarının hak sahipliğinde yaşanan belirsizliğe dikkat çeken Kara, yetkililerden şeffaf bilgilendirme talep etti.
KOSGEB Hibeleri ve Ödeme Planı
Kara ayrıca, hibe olarak verilen KOSGEB desteklerinin üç aylık taksitlerle geri ödenmesinin istendiğini belirterek, “Hibeler adeta bir gecede krediye dönüştü. Üç aylık ödeme planı esnafın ekonomik kapasitesine uygun değil. Geri ödeme şartları esnetilmeli veya ödemeler ertelenmelidir” dedi.
Milletvekili Kara, sosyal konut ve hibelerdeki bu sorunların çözülmesinin vatandaşların ekonomik ve sosyal hayatına doğrudan etkisi olduğunu vurguladı.