Yürütülen çalışmalar kapsamında en çok kalıcı konut için çaba gösterildiğinin altını çizen hükümet ilgili birimleri, sosyal yaşamın devam edebilmesi için bir yandan insanlara destek olunurken diğer bir yandan ise kalıcı konutların inşaatına hızla devam edildiğini açıkladılar.
Deprem bölgesinde 950’den fazla şantiyede 110 bin bin kişilik işçi ordusu ile 307 bin konutun inşaatı devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini tekrarladı. Şubat depremleri ardından topyekûn bir çalışma başlatarak deprem bölgesinde yaşayanların yaralarını sarmaya çalışan ilgili kurumların hummalı çalışmaları gece gündüz ayrımı yapmadan devam ediyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında en çok kalıcı konut için çaba gösterildiğinin altını çizen hükümet ilgili birimleri sosyal yaşamın devam edebilmesi için bir yandan insanlara destek olunurken diğer bir yandan ise kalıcı konutların inşaatına hızla devam edildiğini açıkladılar. Deprem sonrasında ön plana çıkan en önemli kurumlardan Çevre Şehircilik Bakanlığı ise deprem bölgesinde evleri yıkılan insanlara kalıcı konut yetiştirebilmek için gece gündüz çalışıyor.
DEVLETİN TÜM İMKANLARI HATAY’DA
Bu kapsamda deprem bölgesindeki konut çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakan Murat kurum Devletin tüm imkanlarıyla depremzedelerin evlerine kavuşması için çalıştığını belirtti. Bakan Kurum umut veren açıklamalarını değerlendiren Hataylılar ise deprem bölgesinin diğer illerinde konut dağıtımının depremden en çok zarar gören il olan Hatay’a göre çok daha hızlı yürütüldüğünü hatırlattılar ve benzer hızın Hatay içinde yaşama geçirilmesini istediler. Halen Hatay’da kalıcı konutların ancak yüzde 10’unun dağıtılabildiğini hatırlatan Hataylılar Bakan Kurum’dan özel ilgi beklediklerini sözlerine eklediler.