Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in Doğu Akdeniz’de fitilini yaktığı tartışma, Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç’tan sonra sınır komşusu Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu tarafından da tepkiyle karşılandı.
Büyükşehir Belediyesi olabilmek için sınırlarına Erzin ile Dörtyol’u katma talebiyle kadim kültürü, geçmişi ve coğrafik bütünlüğü bozma şeklinde kamuoyunda algılanan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet’e derim anlam içeren bir mesaj da Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’ndan geldi. Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, son günlerde kamuoyunda gündeme getirilen ve tartışma yaratan bazı söylemler üzerine bir açıklama yaparak, Hatay'ın birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.
HATAY'IZ. BİRİZ, BERABERİZ.
Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’ndan Birlik ve Dayanışma Mesajında şunları kaydetti: “Hatay’ız, Biriz, Beraberiz. Daha önce olmayacağı anlaşılan bir konuyu tekrar gündeme getirmenin, bir tartışma başlatmanın hiç kimseye faydası yok. İktidar-muhalefet, ilçe belediyesi-büyükşehir demeden tüm mesaimizi, tüm kamu kurumları ile birlikte Erzin’imize ve Hatay’ımıza hizmet etmek için harcıyor, güzel işler yapıyoruz. Gündemimizde başka bir konu yok. Her şey Erzin’imiz, Hatay’ımız için”
Başkan Elmasoğlu'nun bu açıklaması, Hatay'da yaşanan çeşitli spekülatif söylemlerin önüne geçmeyi amaçlarken, kentteki birlik ruhuna ve ortak hizmet anlayışına dikkat çekti.