BOŞ DURMAYIP HİZMET ÜRETİYORUZ

  • Eklenme Tarihi :26.04.2022 | 10:05
  • Muhabir :

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan’da mahalle muhtarlarıyla iftar yemeğinde buluştu.

BOŞ DURMAYIP HİZMET ÜRETİYORUZ

Kırıkhan Belediyesi  Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesislerinde   düzenlenen iftar yemeğine ilçe mahalle muhtarları, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik ve  yönetim kurulu üyeleri katıldı.     

Muhtarlarla ile uyum içerisinde çalışarak  halka en iyi hizmeti en doğru zamanda getirmeye çalıştıklarını belirten Yayman, “Bölgemizin en önemli sorunlarından birisi tarımdaki sulama suyuydu. Tahtaköprü Barajını 9 metre yükseltip, su tutma  kapasitesini 180 milyon metreküpten 450 Milyon metreküpe çıkardık. Menzelet Barajından Tahtaköprü Barajına  su takviyesini  sağlayacak kanal tamamlandı. Geçtiğimiz yıl  ekim sezonunda çiftçilerimizin su ihtiyacını karşılamak için 60 milyon metreküp su Tahtaköprü barajına takviye yapıldı.” dedi.

SUYU TASARRUFLU KULLANMAK GEREKİYOR

Bu sezon Tahtaköprü Barajında  180 milyon metreküp su  bulunduğunu belirten Yayman, “Çiftçilerimiz ekimlerini  güvenle  yapabilecek durumdadır. Ancak suyu tasarruflu kullanmak gerekiyor.  Bölgemize 3 adet  gölet  oluşturulmaktadır.Bunun dışında  Reyhanlı Barajına Taktaköprü barajından su takviyesi yapılacak kanalın  yapım çalışmaları sürüyor. 3 km. kapalı tünel yapılmaktadır. Yine bölgemiz çiftçilerine yönelik  kapalı sistem sulama  projesi devam ediyor. Tahtaköprü Barajından  Karadurmuşlu bölgesine kadar  37 km  boyunca çiftçilere kapalı sistemle su ulaştırılacak. Bunun maliyeti 1 milyar 300 milyondur.” dedi.

KAPALI SİSTEM SULAMA HAYATA GEÇİRİLECEK

Türkiye’nin yarı kurak bir iklim bölgesinde bulunduğunu ve düşen yağışlar mevsimlere göre farklılık gösterdiğini belirten Yayman, “Özellikle sulamanın yapıldığı yaz aylarında yağışlar en aza iniyor. Bu yüzden yağışlı mevsimdeki suları baraj ve göletler vasıtasıyla biriktirmek ve yaz aylarında sulamada kullanmak zorundayız. Bu suları kullanırken de en tasarruflu sulama sistemi ne ise onu kullanmalıyız. Biriktirdiğimiz sular sınırsız değil. Bu nedenle  Kapalı sistem sulama projesi  hayata geçiriliyor.”

EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK SORUNU

“Bölgemizin en  önemli sorunlarından birisi olan işsizliğe  çözüm getirmek için Kırıkhan Organize Sanayi  Bölgesi çalışmalarına ağırlık veriyoruz. 52 fabrikanın geçici  yer tahsisi gerçekleştirildi.  Yakın bir zamanda  buralarda fabrikaların bacaları tütmeye başlayacak. Bölgede ekonomik bir gelişimin yanı sıra yaklaşık 5 bin kişiye iş istihdamı sağlanmış olacaktır. Yine, Mobilyacılar Sitesi kurulmasının önündeki tüm engeller kalktı ve yakın bir zamanda   binlerce kişiye  iş imkanı sağlanacak. Marangoz  esnaflarımız  iş büyüterek mobilya sektörüne geçiş yapacaklar. Fabrikalaşma sürecinde kendi  patentlerini oluşturup, Türkiye sektöründe önemli  yerlere geleceklerdir.  Kırıkhan Kapalı Spor Salonu, Kırıkhan  Hükümet Konağı  bitmek üzere.  Kırıkhan’daki tarihi Sarı Okul, Bilim ve Sanat Merkezine dönüştürülecektir. “ dedi.     

VARGÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman tüm bu hizmetlerin bölge halkının   sorunlarını çözmek yaşam standardına yükseltmek için gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Halkımızın nerede bir sorunu  varsa, biz oraya mutlaka el atmışızdır.  Sorunu çözmek için vargücümüzle çalışmışızdır. Ak Parti ne yapıyor diyenlere en güzel cevabı hizmetleriyle vermektedir. Biz kim ne derse desin, halka hizmet  vermeye sorun çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)