Antakya Belediyesi’nden Kent Lokantası - Hatay Gazetesi

Antakya Belediyesi’nden Kent Lokantası

  • Eklenme Tarihi :20.04.2025 | 11:40
  • Muhabir :Haber Merkezi

Antakya Belediyesi’nden Kent Lokantası

Sosyal belediyecilik anlayışı gereği zor bir dönemde önemli bir hizmeti hayata geçiren Antakya Belediyesi, dar gelirli vatandaşların artan yaşam maliyetleri karşısında sağlıklı, doyurucu ve uygun fiyatlı yemeklere erişimini sağlamak amacıyla “Millet Lokantası” projesini hayata geçirdi. Lokanta, Palladium Çarşı içinde kapılarını açtı.

Antakya Belediyesi tarafından hizmete açılan Millet Lokantası, saat 11.00-14.00 arası hizmet verecek. Lokantada üç çeşit yemek ve tatlının bedeli 80 lira olarak belirlendi.

Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, “Vatandaşlarımızın bütçesini zorlamadan, sağlıklı ve lezzetli yemeklere erişebilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Belediyemiz; sadece düşük fiyatlarla hizmet sunmakla kalmayacak, aynı zamanda sosyal incelemeler sonucunda belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz yemek kartları da dağıtacağız. Böylece, temel beslenme ihtiyacının karşılanamadığı hanelere doğrudan destek sağlamış olacağız. Amacımız kimsenin aç yatağa girmediği bir Antakya inşa etmek. Millet Lokantası, sadece bir yemek yeri değil; dayanışma kültürünün somutlaştığı bir sosyal projedir. Bu sofrada herkesin yeri var” ifadelerini kullandı.