Radyofrekans RF ablasyon işlemi başarıyla uygulandı - Hatay Gazetesi

Radyofrekans RF ablasyon işlemi başarıyla uygulandı

  • Eklenme Tarihi :10.09.2025 | 09:31
  • Muhabir :Haber Merkezi

Radyofrekans RF ablasyon işlemi başarıyla uygulandı

Hatay Eğitim ve araştırma Hastanesi’nde, radyofrekans (RF) ablasyon işlemi başarıyla uygulandı. İşlemi  Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Burak Dal ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ozan Utku Öztürk gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğünden şu açıklama geldi, “Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Burak Dal, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ozan Utku Öztürk ve ekibimiz tarafından, rektum kanseri nedeniyle karaciğere metastaz yapmış bir hastamıza radyofrekans (RF) ablasyon işlemi başarıyla uygulanmıştır. RF ablasyon, büyük cerrahi kesi gerektirmeden, özel iğne uçlarıyla karaciğer içindeki metastaz odaklarına yüksek frekanslı dalgalar ileterek kanserli hücreleri yok eden girişimsel bir tedavi yöntemidir.

Bu işlem özellikle; Ameliyat riski yüksek hastalarda, Karaciğerdeki tümör sayısı sınırlı ve konumu uygun olan olgularda, Cerrahiden sonra tekrar eden metastazlarda veya kemoterapiyle kontrol altına alınmış, ancak kalıntı odakları bulunan hastalarda tercih edilir. Hastanemizde, hem ameliyata uygun hastalarda cerrahi işlemler hem de bu ileri teknoloji sayesinde, uygun hastalarda daha az riskle, daha hızlı iyileşme süresi sunan RF ablasyon işlemleri başarıyla gerçekleştirilmektedir.”