Körfezde Sağlık Tatbikatı - Hatay Gazetesi

Körfezde Sağlık Tatbikatı

  • Eklenme Tarihi :01.02.2025 | 09:00
  • Muhabir :Haber Merkezi

Körfezde Sağlık Tatbikatı

Hatay'da mavi sularda olası deniz kazalarında acil sağlık hizmetlerinin aksamadan yapılabilmesi için tatbikat düzenlendi. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık ile Sahil Güvenlik Grup Komutanlığının ortaklaşa gerçekleştiği tatbikat İskenderun sahilinde yapıldı.

Gerçeği aratmayan tatbikatta, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve İl Ambulans Servisi Başhekimliği personelleri kullandığı canlı manken hastayı, Sahil Güvenlik personeli ile iş birliği yaparak, sahil güvenliğe ait botlarla denizden tahliyesini gerçekleştirdi.

Tatbikatta, denizden canlı manken tahliyesi yapılarak, acil durumlara müdahale yetkinlikleri test edildi. Verimli ve başarılı geçen tatbikatla ilgili yapılan açıklamada; bu tür tatbikatlarla sağlık ve güvenlik ekiplerinin koordineli çalışarak, hızlı ve etkili müdahale kapasitesinin artırılması hedeflendiği ifade edildi.