Karabiber Alerjisi Belirtileri Nelerdir? - Hatay Gazetesi

Karabiber Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

  • Eklenme Tarihi :09.07.2024 | 13:23
  • Muhabir :Haber Merkezi

Karabiber Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Karabiber alerjisi kişinin cildi ve solunum yolu üzerinde farklı belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Karabiber alerjisi belirtileri arasında en sık görülen reaksiyonlar cilt kızarıklığı ve kaşıntı olarak bilinir. Bunun haricinde ise görülebilecek farklı reaksiyonlar vardır. Karabiber alerjisine bağlı olarak egzama ya da farklı cilt hastalıkları ortaya çıkabilir.

Alerji durumuna bağlı olarak kişilerde mide bulantısı, ishal ve kusma gibi durumlar da görülebilir. Bunların haricinde ise bazı solunum yolu problemlerinin meydana gelme riski bulunur. Kişi nefes almakta zorluk çekebilir. Dudaklarda şişme, kurdeşen (ürtiker) dökme, vücudun farklı bölgelerinde şişkinlik gibi belirtiler de bu süreçte ortaya çıkabilir.

Karabiber Alerjisi Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir?

Karabiber alerjisi kendiliğinden bir süre sonra geçebilir. Fakat direkt olarak karabiber alerjisi için bir tedavi yöntemi uygulanmaz. Bazı durumlarda kişiye alerjen üründen belirli dozlarda verilir. Bu doz bir süre sonra arttırılarak maruz bırakma olarak bilinen iyileştirme yöntemi uygulanır. Bu işleme bağlı olarak kişi karabibere bağışıklık kazanabilir.

Karabiber alerjisine ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en uygun yanıt ise karabiber tüketiminden kaçınmak olarak bilinir. Karabiber tüketilmemesi halinde herhangi bir alerjik reaksiyon ile de karşı karşıya kalınmaz. Bu süreçte doktor tarafından verilen ilaçlar varsa bu ilaçların kullanılması da oldukça önemlidir.

Karabiber Alerjisi Tedavisi

Karabiber alerjisi için hastalara direkt olarak bir tedavi uygulanmaz. Alerjiye bağlı olarak hastalarda bir takım semptomlar görülür. Bu gibi durumlarda ortaya çıkan belirtilerin ortadan kalkabilmesi için tedavi uygulanır. Öncelikle ilaç tedavisinden faydalanılır. Fakat hasta nefes alamayacak bir durumda ise anafilaksi belirtileri ortaya çıkmış olabilir. Bu gibi durumlarda ise hastalara oksijen tedavisi uygulanarak solunum problemleri ortadan kaldırılır.

Anafilaksi belirtilerinin ilerlemesi ise kişinin hayati riskini ortaya çıkaran bir durumdur. Kişi anafilaksi belirtilerine bağlı olarak komaya dahi girebilir. Bu gibi durumlarda ise farklı tedavi yöntemleri ile hastanın durumu kontrol altına alınır. Genellikle yetişkinlerde hafif alerjik belirtiler varsa maruz bırakma işlemi ile de tedavi sürdürülebilir.