Hastalıklara karşı korunmak, vücut direncimizi artırmak için c vitaminine ihtiyaç duyuyoruz. Ülkemizde c vitamini ihtiyacımızı genellikle limon, portakal, mandalina, elma gibi meyveler arayıcılığı ile karşılamaktayız.
Ancak bu meyvelerden çok daha yüksek miktarda c vitamini içeren bir çiçek var. Bu çiçeğin faydaları saymakla bitmiyor.
Ülkemizde nadir olarak yetişen ebegümecigillerden olan hibiskus çiçeğine ilk olarak Afrika kıtasında rastlanmıştır daha sonraları Tayland, Çin, Hindistan gibi Asya ülkelerinde de yetiştirilmeye başlanmıştır.
Hibiskus çiçeği genellikle çay olarak tüketilmektedir. C vitamini miktarı açısından oldukça zengin olan hibiskus, kişiye doygunluk hissi vererek fazla yiyecek tüketme isteğini azaltır.
Vücudu kuvvetlendirdiği için metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasına, kalori ve yağ yakımına yardımcı olur.
HİBİSKUS ÇAYINI SICAK MI YOKSA SOĞUK MU İÇMEK GEREKİR
Halk arasında hatmi çiçeği, nar çiçeği, bamya çiçeği, Mekke gülü gibi diğer isimleriyle de anılmakta olan bu çay, genellikle soğuk havalara karşı vücut direncini artırmak amacı ile kışın tüketilmesine karşın yaz mevsiminde de soğutularak, ferah bir şekilde tüketilebilir. İçine taze nane yaprağı ekleyerek daha ferah ve lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz. Her iki şekilde de tüketilmesinin vücuda sağlayacağı fayda aynıdır.
HİBİSKUS ÇAYININ TADI NASILDIR?
Hibiskus çayı içeriğinde bulanan yüksek c vitamini miktarından dolayı ekşi, mayhoş bir tada sahiptir. Çayı demlerken içine konulan hibiskus miktarına göre ekşilik oranını ayarlayabilirsiniz ya da 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek biraz tatlandırabilir ve ekşilik oranını daha dengeli bir hale getirebilirsiniz.