Defne İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Depremzede Kadınların güçlendirilmesine destek verdi.
6 Şubat Depremi'nden etkilenen depremzede kadınlara yönelik olarak Defne İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliğinde güçlendirme çalışması gerçekleştirildi. "Duyguların Kontrolü: Öfke ve Stres" başlıklı grup danışmanlığı, afet sonrası ruhsal iyileşme sürecinde kadınların duygusal dengeye ulaşmalarına destek olmayı hedefledi.
Defne İlçe Sağlık Müdürlüğü Psikososyal Destek Birimi'nde görevli Uzm. Psk. Dan. ve SHU Cihan Eryılmaz, gerçekleştirilen grup çalışmasında depremzedelere duygusal farkındalık kazandırması ve öfke ile stres gibi zorlu duyguları sağlıklı bir şekilde kontrol altına almalarının amaçlandığını söyledi.
Eryılmaz, “Bu çalışmanın, kadınların travmatik deneyimlerini daha sağlıklı bir şekilde ifade edebilmelerine ve duygusal iyileşme süreçlerini hızlandırmalarına katkı sağlanması beklenmektedir. Afet sonrası psikososyal desteğin öneminin vurgulandığı bu gibi çalışmalar, toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor ve bireylerin psikolojik iyileşme yolunda önemli bir adım atmalarına yardımcı oluyor.” dedi.