7. TEKNOVERSİTE GÜNLERİ BAŞLADI

  • Eklenme Tarihi :16.05.2022 | 10:41
  • Muhabir :

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) bu yıl 7.sini düzenlediği Teknoversite Günleri başladı.

7. TEKNOVERSİTE GÜNLERİ BAŞLADI

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) kurulduğu yıldan bu yana her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği; tescili İSTE’ye ait olan Teknoversite Günleri’nin 7.si 13 Mayıs Cuma günü başladı. İki gün boyunca katılımcıların ufkunu genişletecek konferansların, standların, Gökyüzü Milli Takımımız Türk Yıldızları gösterisinin ve konserlerin yer aldığı programın açılışı İSTE Merkez Yerleşkesi Turkuaz Salon’da yapıldı. Düzenlenen programa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı,  Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İŞ- KUR Müdürü Hüsnü Çelik, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, İskenderun’un önde gelen iş insanları, İSTE akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

 

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda selamlama konuşmasını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı. “İnovatif, girişimci ve bilimsel uygulamalarda her yıl arttırılan imkânlarla öğrencilerimize hizmet sunduğumuz İSTE’de geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl yedincisini düzenlediğimiz Teknoversite Günlerine hepiniz hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Rektör Depci, “yeni kurulan ve teknik üniversitenin olmazsa olmazı olan laboratuvarlar; yapılan iş birlikleri ve imzalanan kurumlar arası protokollerle sürdürülebilir gelişim yönünde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

BARAŞI ŞANSTA DEĞİL ÇALIŞMAKTA

Açılış konuşmasını yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı gençlerle bir arada olmaktan ve onlara tecrübelerini aktarmaktan dolayı mutlu olduğunu ve böyle bir programın açılış konuşmasını yapmanın kendisi için onur verici olduğunu belirtti. “Başarının şansta değil çalışmakta saklı olduğunu” vurgulayan Tosyalı, “tüm zamanlarda insanlar ya yeniliklerin öncüsü olmuş, ya yenilikleri takip etmiş ya da yenilikleri reddetmiştir. Biz Tosyalı Holding olarak ilkleri düşündük, planladık ve hayata geçirdik. Bugün ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaptığımız işler bunun göstergesidir” dedi.

ORTAK ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİYORUZ

 “Temiz ve şeffaf yönetim ve üretim vizyonunu” benimsediklerini ifade eden Fuat Tosyalı “başlanılan her işin nihai amacı kazanmaktır. Ben bu işi neden yapıyorum diye sormak ve yapılan işi en iyi şekilde yapmak, böylece hem kişisel hem de ülke için başarılar elde etmek önemlidir” dedi. Gelecek nesiller için temiz bir dünya bırakmak üzere çevreci ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına dayanan tesislerde üretim yaptıklarını, networkinglere ve ortak çalışmalara önem verdiklerini belirten Tosyalı, “bugün burada konuştuklarımızdan aklınızda kalmasını umduğum şey fikirlerin ve çalışmanın ne denli önemli olduğudur. Daima daha mükemmelinin olduğunu bilmeli ve buna göre çalışmalısınız. Çünkü mükemmellik ancak çok çalışmakla mümkündür. Sevdiğiniz şeyin ne olduğunu bulun ve onu sürdürmek için elinizden geleni yapın. İşte o zaman mutlu olacaksınız. Davetiniz için tekrar teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

STANTLAR GEZİLDİ

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci konuşmasının ardından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya 7. Teknoversite Günleri’nin hatırası olması için plaket ve hediye takdim etti. Turkuaz Salondaki programın ardından katılımcılar İSTE Teknoversite Günleri kapsamında Merkez Yerleşkede kurulan standları gezdi. Öğrenci projeleri ile ilgili bilgi alan protokol üyeleri çalışmalarla yakından ilgilendi, öğrencilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. İSTE Karatoyuk Cami’nde ilk Cuma Namazı da İSTE Teknoversite Günleri’nin 7.sinde kılındı. Cuma Namazının ardından İSTE Gastronomi ve Fuar Merkezinde öğle yemeği ikram edildi. (Haber Merkezi)