ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KROM TESİSİ İSTEMİYORUZ

  • Eklenme Tarihi :10.11.2022 | 12:31
  • Muhabir :

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, ÇED sürecinin başlatılan Arsuz Kurtbağı’nda Tarım ve Turizmin kalbinde planlanan Krom Zenginleştirme tesisini istemediklerini söyledi.

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KROM TESİSİ İSTEMİYORUZ

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, yaptığı basın açıklamasında “Kayısı bahçelerinden elde edilen, hem yurt içinde hem yurt dışına sevk edilen ihracata konu olan bir ürün olması, bölgenin önemini bir kat daha arttırırken, krom tesisi planlaması kabul edilemez bir gerçekliktir” dedi.

BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLMELİ

Bölgenin geçim kaynağının tarım, bahçecilik, hayvancılık ve turizm olduğuna işaret eden Nermin Kara, “Yaptığımız Kayısı Festivalleri ile bölgeyi tanıtmak, bölge ekonomisine katkı koymak isterken, yine istihdam yaratmak köyden işçi çalıştırmak sözü ile yüzlerce yılda oluşan doğayı, ekosistemi yok etmek gelecek kuşaklara miras olarak bırakacağımız tarım topraklarımızı ormanlarımıza zarar vermek akıl işi değildir. Arsuz’un yaban hayatı, doğal yaşam alanları, bitki örtüsü  üzerinde olumsuz etkiye sebep olacak bu tür tesislerin Tarım ve Turizm’in kalbinde istemiyoruz. Pandemi sürecini yaşadığımız son yıllarda ve halen de gıdanın ve 1 cm tarım toprağının ne kadar önemli olduğunu anladığımız bu süreçte yetkililerden söz konusu proje planlamasından bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Daha temiz ve daha sağlıklı verimli toprakları gelecek kuşaklara miras olarak bırakması gerektiğini sözlerine ekleyen Nermin Yıldırım şunları kaydetti: “Bunun için hep birlikte mücadele etmeliyiz. ÇED Yönetmeliği gereği Halkın Katılımı Toplantısı 15.Kasım 2022 Salı günü  Saat:11.00 da Kurtbağı mah.No:17 Arsuz adresinde yapılacak.”