YAŞASIN KADIN ERKEK DAYANIŞMASI - Hatay Gazetesi

YAŞASIN KADIN ERKEK DAYANIŞMASI

  • Eklenme Tarihi :27.11.2024 | 10:19
  • Muhabir :Haber Merkezi

YAŞASIN KADIN ERKEK DAYANIŞMASI

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” sebebiyle 81 ilde basın açıklaması yaptı.

İskenderun’da Hak-İş adına basın açıklamasını yapan Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Mehmet Güngör, “Filistin ve Gazzeli kadın ve çocuklar başta olmak üzere tüm dünyada zulme ve şiddete maruz kalan kadın, çocuk, hayvan ve tüm canlılara yapılan şiddeti kınamak, kadın kardeşlerimiz adına güçlü bir ses vermek üzere büyük HAK-İŞ teşkilatı olarak kadını erkeği hep birlikte meydanlardayız. Bizler, nereden ve kimden gelirse gelsin şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Kadın cinayetlerine, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa ve güvencesizliğe son verilmesini istiyoruz.” dedi.

ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA ŞİDDET TOPLUMSAL BİR PROBLEM HALİNE GELMİŞTİR

Güngör şöyle devam etti, “Günümüzde şiddet; fiziksel, cinsel, psikolojik, siber, ısrarlı takip ve ekonomik olmak üzere çeşitli türleriyle karşımıza çıkmaktadır. Yapılan araştırmalar, şiddete en fazla maalesef ki kadınların maruz kaldığını ortaya koymaktadır. Ülkemizde ve Dünyada şiddet toplumsal bir problem haline gelmiştir. Bütün dünyanın gözleri önünde Gazze’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Filistin’de savaş suçu işlenmektedir. Siyonist İsrail Gazze’de soykırım yapmaktadır. Kadınlar, çocuklar, bebekler ve masum insanlar katledilmektedir.”

GERÇEĞİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Son bir yılda Gazze’de 18 bin çocuk, 12 bin kadın olmak üzere yaklaşık 45 bin insan katledildi, 103 bin insan yaralandı. Binlerce insan evinden, yurdundan edildi. Temel insan haklarından mahrum bırakıldı. Dünya genelinde Filistin ve Gazze gibi birçok bölgede kadınlar ve çocuklar sistematik zulme maruz bırakılmaktadır. Kudüs’te, Yemen’de, Ukrayna’da Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da, Afrika’da, Doğu Türkistan’da kadınlar cinsel şiddet ve etnik temizlikle karşı karşıya kalmakta, yetersiz beslenme ve hastalıklardan en çok kadın ve çocuklar etkilemektedir.Bu yaşananlar maalesef bütün insanlığın ve BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşların gözleri önünde yaşanmaktadır. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların görevi, savaşları izlemek değil, kalıcı bir barışı tesis etmektir.

Bu soykırım karşısında Dünya suskun olsa da HAK-İŞ olarak biz susmayacağız. Gerçeği haykırmaya devam edeceğiz.” dedi.

HEP BİRLİKTE MEYDANLARDAYIZ

Kadın, çocuk, hayvan ve tüm canlılara yapılan şiddeti kınamak, kadın kardeşleri adına güçlü bir ses vermek üzere büyük HAK-İŞ teşkilatı olarak kadını erkeği hep birlikte meydanlarda olduklarını belirten Güngör, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Kaşı Uluslararası Mücadele Günü’nde HAK-İŞ’ li erkek emekçiler olarak kadın emekçi kardeşlerimizle dayanışma duygularımızı dile getiriyoruz.

Bizler kadına yönelik şiddetin bir acizlik olduğunu savunuyoruz.HAK-İŞ, kadınların örgütlü olduğu en büyük konfederasyondur. HAK-İŞ olarak kadın erkek hep birlikte haykırıyoruz. “Artık ölmek istemiyoruz.”  Kadınlara yönelik şiddetin, hele de erkekler tarafından uygulanan şiddetin son bulmasını istiyoruz.”

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 77’Sİ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

“HAK-İŞ olarak, emekçi kadınların işyerlerinde yaşadıkları şiddetin her türlüsüne karşıyız. Yapılan araştırmalar, kariyerleri boyunca kadın çalışanların yüzde 77’sinin en az bir kez şiddetin çeşitli türlerine maruz kaldığını, sendika üyesi olmayan çalışanların cinsel şiddete maruz kalma olasılığının, sendika üyesi olanlardan yüzde 8,3 kat daha fazla olduğunu göstermektedir.Sendikal temsilden yoksun emekçilerin, ayrımcılıkla karşılaşma olasılığı sendikalı emekçilere göre iki kat daha fazladır. Son bir yıl içerisinde psikolojik şiddete maruz kalma olasılığı sendika üyesi olmayanlardan daha fazladır.”

ACİZ OLMAYIN KADINA ŞİDDET UYGULAMAYIN

“HAK-İŞ olarak Kadına yönelik şiddetin kadın erkek hep birlikte birlik ve dayanışma içerisinde engellenebileceğine inanıyoruz. “Aciz olmayın kadına şiddet uygulamayın” diyoruz.

Bütün emekçi kadınları, “Emekçilerin Güvenli Limanı” HAK-İŞ çatısı altında toplanmaya, dayanışmaya davet ediyoruz. Gelin eşitsizlik ve adaletsizliklere karşı, haklarımız için birlikte mücadele edelim.

HAK-İŞ olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Kaşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Filistinli kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere dünya genelinde zulüm gören ve şiddete maruz kalan kadınlara, çocuklara, hayvanlara ve tüm canlılara yapılan şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadelemizi güçlü ve azimli bir şekilde sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz. Şiddetin her türlüsünün son bulduğu, çalışma hayatı ve dünya dileğiyle, Yaşasın Kadın erkek dayanışması, Yaşasın Birlik ve Mücadelemiz.” dedi.