VATANDAŞLARA AŞÜRE İKRAM EDİLDİ

  • Eklenme Tarihi :16.08.2022 | 12:33
  • Muhabir :

Payas Belediyesi, vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure ayı etkinlikleri kapsamında hazırlanan aşureler vatandaşlara ikram edildi.

VATANDAŞLARA AŞÜRE İKRAM EDİLDİ

Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi 2. Selim Camii önünde gerçekleşen Aşure ikramı ile vatandaşların Muharrem Ayı’nı kutlayan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Muharrem ayı mesajında beraberlik vurgusu yaptı. Muharrem ayı, Peygamber efendimiz Hz.Muhammed tarafından "Allah'ın ayı" olarak nitelendirilir. Hicri takvimin başlangıcı olması açısından da bu ay, "Müslümanların bir muştu serinliğinde yeni başlangıçlara doğru hicret yürüyüşünü hatırlatır.” dedi.

 

Muharrem ayının 10'uncu gününün de Aşure Günü olarak idrak edildiğini hatırlatan Başkan Altan, bu ayın aynı zamanda ehlibeytten Hz.Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela'daki şehadetinin acısını ve hüznünü taşıdığını belirterek, “Muharrem ayı, acı dolu zamanlardan yüreğimize hüzünle akıp geldiğinde, o tarifi imkansız elemi adeta yeniden yaşarız. Müslümanların yüreğini derinden yaralayan bu elim vaka, yüzyıllar boyu, hangi coğrafyadan, hangi ırktan, hangi mezhepten ve hangi kültürden olursa olsun tüm Müslümanlar için aynı acının ve hüznün ortak ifadesi olmuştur. Elbette, Kerbela hadisesinin, tarihte yaşanmış bir acı olayın ötesinde çağları aşan mesajları vardır. Bu açıdan Kerbela, adaletsizliğe karşı onurlu bir mücadelenin, haksızlık karşısında kıyama duruşun ve hakkaniyetten vazgeçmeyişin bir sembolüdür. Her türlü zulme karşı hak-hakikat adına asil bir yürüyüşün, vefanın ve sözüne sadık kalmanın simgesidir." dedi. (Haber Merkezi)