TOPLANTI ROMANYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • Eklenme Tarihi :30.12.2022 | 11:11
  • Muhabir :

17-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Horezu şehrinde gerçekleştirildi.

TOPLANTI ROMANYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erasmus+ “EDUcate YOUth” Projesinin, Çoğaltıcı Etkinliği ve Ulusötesi toplantısı Romanya’da gerçekleşti. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Erasmus+ Gençlik Alanında Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında, Romanya’dan Asociatia Tineret pentru Dezvoltare Durabila ve Constantin Brâncoveanu Lisesi, Türkiye’den Belen Kaymakamlığı ve İtalya’dan Beyond Borders Cultural Association işbirliğinde “EDUcate YOUth - Nonformal bridges to formal education” adlı projenin çoğaltıcı etkinliği ve ulusötesi toplantısı 17-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Horezu şehrinde gerçekleştirildi.

Proje toplantısına, Belen Kaymakamlığını temsilen Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, İngilizce Öğretmeni Suham Şamlı ve Belen Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Öğretmeni Nermin Karşanbaş katıldı. Proje Koordinatörü Yeliz Sevim; Projenin temel hedefinin, Romanya, İtalya ve Türkiye’den 14-20 yaş arası toplamda 300 gencin yaygın eğitim metotları aracılığıyla eleştirel düşünme ve temel yetkinliklerin geliştirilmesi ile Sivil Toplum Kuruluşları, okul ve kamu kurumları arasında örnek bir işbirliği modeli oluşturmak olduğunu, eğitim- öğretim metodojileri yaygın eğitim metotları, proje ortakları tarafından yapılan sunumlarla paylaşıldı.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz; Erasmus+ projelerinin eğitim ve kültürel alanda farkındalık yarattığını, bu projenin örgün ve yaygın eğitim arasında mükemmel bir köprü olduğunu ifade ederek, emeği geçen Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e, ev sahibi kuruma ve proje ortaklarına teşekkür etti. (Haber Merkezi)