Satırlı Saldırıdan Son Anda Kurtulan Taksici - Hatay Gazetesi

Satırlı Saldırıdan Son Anda Kurtulan Taksici

  • Eklenme Tarihi :22.04.2026 | 15:35
  • Muhabir :Haber Merkezi

İskenderun’da satırlı saldırıya uğrayan taksici Hasan Dinç, anlık refleksi sayesinde ölümden döndüğünü belirterek yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Satırlı Saldırıdan Son Anda Kurtulan Taksici

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşanan satırlı saldırıda yaralanan taksicinin arkadaşı, olayın detaylarını paylaştı. 15 ayrı suç kaydı bulunan ve cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen şüphelinin saldırısından son anda kurtulan taksici Hasan Dinç, yaşadığı dehşeti anlattı.

Olay, sabah saatlerinde Çay Mahallesi’nde meydana geldi. Madde bağımlısı olduğu belirtilen M.S., ilk olarak bir lokanta sahibini satırla yaraladı. Ardından Şehit Pamir Caddesi’ndeki taksi durağına yönelen şüpheli, burada bulunan taksici K.Y.’yi boyun bölgesinden yaraladı. Saldırgan, daha sonra Fevzi Çakmak Caddesi’nde ATM’den para çeken bir kişiyi de sırtından yaraladı.

Yaralılar sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri saldırganı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin uyuşturucu kullanma, kasten yaralama, hakaret, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve mala zarar verme suçlarından toplam 15 kaydının bulunduğu öğrenildi.

Saldırı anında olay yerinde bulunan taksici Hasan Dinç ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Şahıs geldi, küfürler savurdu ve satırı salladı. Ben refleksle geri çekildim, kolumu çizdi ama arkadaşımı ağır yaraladı. Eğer geri çekilmeseydim kellem gitmişti. Böyle kişilerin dışarıda olmaması gerekiyor.”

Yaralanan taksicinin tedavisinin sürdüğü, durumunun iyiye gittiği öğrenilirken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 
 

Haberin Videosu