ROMANYALI MİSAFİRLERDEN BİR DİZİ ZİYARET!

  • Eklenme Tarihi :15.09.2022 | 09:28
  • Muhabir :

İlk ziyaret noktası onlarca yurtiçi ve yurtdışı destekli projeye ev sahipliği yapan ve gençlerin de katılımını destekleyen Belen Kaymakamlığı oldu.

ROMANYALI MİSAFİRLERDEN BİR DİZİ ZİYARET!

Belen Kaymakamlığının Türkiye, Romanya, Yunanistan, İspanya ve Litvanya ortaklığıyla yürüttüğü Erasmus+ “CONNECTIng aNd exchanGeing” projesi kapsamında proje deneyim paylaşımı ve iyi örnek uygulamalarını paylaşmak için Romanya’dan gelen misafirler Hatay’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Misafirlere geçmiş proje deneyimlerinden ve kazanımlarından bahsedildi ve karşılıklı proje deneyimleri paylaşıldı. Ardından Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edildi ve eğitimin iyileştirilmesi için atılan yeni adımlardan söz edildi. Bir sonraki ziyaret noktası ise geri dönüşüm malzemeleri ile yapılan halk kütüphanesi oldu. Çevre dostu olan ekip bu kütüphaneden oldukça etkilenirken Belen Halk Eğitim Merkezi ile devam edilen ziyarette misafirlere kurs faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca katılımcılarımızla birlikte kitap ayracı çalışması yapıldı ve kendilerine hediye edildi.

 

Akabinde kadınların sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla proje kapsamında oluşturulan SODES (Sosyal Destek Programı) Belen Kadın Toplum Merkezi ziyaret edildi ve buradaki etkinlikler hakkında bilgi edinildi. Günün son ziyaret noktası olarak yine proje kapsamında desteklenen ve inşası yapılan Belen Seyir Terası ve 41. Fırka Belen Şehitler Abidesi ziyaret edildi.(Haber Merkezi)